Proiectul iniţiat de actorul Şerban Borda împreună cu Voluntarii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor s-a încheiat cu succesul scontat. În urma spectacolului SsssT! susţinut de Şerban Borda în 17 martie, la Sala Florica Ungur, s-au adunat bani pentru două defibrilatoare, unul urmând să fie donat Universităţii.

 

Campania „Salvează o inimă! Poate fi chiar a ta!, iniţiată de actorul Şerban Borda, a avut ca scop cumpărarea unui defibrilator automat, mobil, destinat publicului şi personalului Teatrului Regina Maria din Oradea.

Ecoul în rândul orădenilor a fost puternic, astfel că suma strânsă din vânzarea biletelor şi din domaţiile ulterioare a fost de 8220 de lei. În urma negocierii cu firma importatoare – care a oferit o reducere consistentă – cu aceşti bani s-au putut achiziţionă nu unul, ci două astfel de aparate, cel de-al doilea aparat fiind repartizat Universităţii Oradea.

„Defibrilatoarele au fost achiziţionate şi vor fi donate cât mai repede posibil celor două instituţii şi vor fi amplasate în zone accesibile şi în care există permanenţă astfel încât, în cazul unei urgenţe, să poată fi folosite cât mai rapid şi eficient. În perioada imediat următoare, voluntarii Serviciului Judeţean de Ambulanţă vor asigura personalului aferent celor două instituţii şi pregătirea necesară folosirii acestor aparate”, au transmis organizatorii. „Dorim să menţionăm faptul că acest spectacol nu a avut nicio cheltuială, toţi cei implicaţi în organizare lucrând “pro bono”, lucru pentru care dorim să le mulţumim. După această primă etapă încheiată favorabil, proiectul va continua în speranţa dotării şi a altor puncte cheie din Oradea cu astfel de aparatură necesară intervenţiei în urgenţele cardiace”, au mai transmis aceştia. Campania a fost sprijinită de: WOAO Advertising, Cultură în Mişcare, DeFoto, RXP Advertising, Primăria Oradea.