Stadion: Comunal din Sântion

Spectatori: peste 50

Marcatori: Raț 13, Petriș 20, 24, 88, Mune 50, Chebeleu 70, 73, Petran 76 / Laslău 90+1

Cartonașe galbene: Balint

Padișul: Bărăian – A. Banciu (30 Hărdălău), D. Dumuța, V. Ienciu, Sime (60 Deva), Filip, B. Dumuța, Raț  (56 Chebeleu), Petriș, Petran (80 Ardelean), Mune (76 D. Jude).

Antrenor: Dorin Boca

Izvorul: Șut – Milian, Apati, Tîmp, Dehelean, Moriți, Moldovan, Balint,Tule, Irimie (52 Dumitraș), Laslău.

Delegat: Ioan Dehelean.

Arbitri: Laurențiu Danșa – la centru, Narcisa Bunea și Andreea Cîmpan, asistenți.

Observator AJF: Ioan Olaru.

Penultima etapă din Liga a V-a a fost una fastă pentru ocupanta locului al doilea, din Seria a II-a. AS Padișul Bihorul Gurani a învins la scor, în timp ce liderul seriei, Unirea Livada, a făcut un pas greșit la Dobrești prin rezultatul de egalitate înregistrat, fapt care va face ca disputa din ultima etapă dintre cele două echipe să fie una de „care pe care”.

După ce la un moment dat se părea că ecuația echipei câștigătoare în această serie era rezolvată, datorită diferenței mari de puncte existente între cele două echipe, iată liderul seriei a pierdut din „turație” și astfel, duminică, confruntarea de la Livada va fi una în care se va decide câștigătoarea care va avea drept de promovare în Liga a IV-a. Diferențiate doar de un singur punct, trupa din Gurani va avea doar varianta victoriei pentru realizarea obiectivului propus, în timp ce gazdele au și soluția unui meci egal pentru a păstra poziția de lider, și implicit de a promova. Suspansul din această serie va dura așadar până la ultimul fuier, din ultima etapă, de la Livada, unde se vor confrunta echipa cu cel mai prolific atac, 102 goluri înscrise, Unirea, și cea mai bună apărare, a celor din Gurani cu doar 28 de goluri primite, însă care va trebui să joace pe cartea atacului pentru obținerea victoriei. Meciul, jucat în premieră la Sântion, onorat și de fostul internațional Alexandru Boc, un mare fan al echipei finanțate de Radu Coste, a fost la discreția gazdelor, de conjunctură, care pur și simplu au „zburdat” pe gazon reușind o victorie categorică care demonstrează de altfel forma lor bună, dar mai ales în creștere, pe acest final de campionat. Oaspeții, în mare criză de efectiv, nu au putut face față unui adversar dezlănțuit, însă spre cinstea lor au reușit să puncteze pe final, când totuși cei din Gurani aveau deja gândul în „altă parte”. În prima jumătate a primei reprize trupa din Gurani a reușit trei goluri, prin Raț (13) și Petriș (20, 24), după care oaspeții au fost mult mai prezenți în joc, însă au trimis balonul în bară prin Laslău (31), dar și ratând două bune ocazii. Fără istoric a fost repriza a doua, în care Mune (50) a marcat primul, fiind urmat de dubla lui Chebeleu (70,73), dar și de reușita lui Petran (76), în timp ce omniprezentul Aurel Petriș (88) a înscris al treilea său gol, printr-o execuție pretențioasă. Laslău (90+1) a fixat scorul partidei (8-1) cu o reușită din interiorul careului mic.