Stadion: Luceafărul

Gazon: bun.

Spectatori: aproximativ 200

Marcatori: V. Rusu 32 / Corban 72

Cartonaşe galbene: Bedea 40, Codoban 76, Ţegle 82, Trif 84 / Cărăruş 87, Turiţă 89, H. Crişan 90+3

Cartonaş roşu: - / Al. Marin 34

Luceafărul: Gudea - Bedea, Tînc, Balea, Trif - Ţegle, Codoban - Antohi, Rocha (60 C. Roşu), I. Ban (75 Al. Dulca) - Vl. Rusu.

Rezerve neutilizate: Goia - Chiş-Toie, Cuc.

Antrenor: Cristian Dulca

Ştiinţa: Turiţă - Ambrosie, A. Chindriş (26 Săvoaia), H. Crişan, Seb. Bucur, Agrigoroaei, Căruţă, Cărăruş, Corban (73 Asăvoaei), Buhăceanu (46 Ad. Viorică) - Al. Marin (cpt.)

Rezerve neutilizate: A. Bujor - Nemţanu, Izmană.

Antrenor: Adrian Kerezsy.

Arbitri: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca) - Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa) şi Călin Cimponeriu (Lugoj).

Observatori FRF: Ştefan Szilaghy (Satu Mare) şi Adrian Lucaci (Arad).

 

Ultimul meci pe teren propriu din tur a coincis cu un rezultat dezamăgitor pentru Luceafărul Oradea. Echipa orădeană a remizat (1-1) cu ultima clasată, Ştiinţa Miroslava, deşi a jucat o oră în superioritate numerică, irosind numeroase ocazii!

 

În criză de puncte, cele două echipe au căutat golul încă din debutul partidei. Antohi (8) a reluat cu capul din apropiere, dar mingea a fost respinsă în corner. La cealaltă poartă, debutantul Gudea a parat mingea şutată de Corban (9), iar A. Marin (15) a reluat puţin pe lângă. Singur cu portarul, V. Rusu (20) l-a driblat în lateral, însă a trimis peste poartă. Nici omul de gol al oaspeţilor nu a fost mai precis, A. Marin (28) şutând alături din marginea careului mic.

După o fază fixă, "luceferii" au reuşit, totuşi, să marcheze, golgeterul Vl. Rusu (32) reluând în plasă din 4 metri mingea trimisă din corner de Trif (1-0). În minutul următor, ieşenii au rămas şi în inferioritate numerică, după ce A. Marin a văzut direct cartonaşul roşu pentru o lovitură cu cotul aplicată lui Balea. Se întrevedea astfel un succes al gazdelor, care au început în forţă repriza secundă. Antohi (50, 52, 54) a fost însă superficial la finalizare, permiţând echipei adverse să spere la un rezultat favorabil. Pe care până la urmă l-a şi obţinut, după ce Corban (72) l-a deposedat pe Ban a driblat trei advesari şi a punctat cu un şut de la 15 metri bară-gol (1-1)!

A urmat o ofensivă totală a Luceafărului, dar tandemul Vl. Rusu (74, 77, 89, 90+2), Antohi (83, 84) a ratat exasperant. Pe spaţiile lăsate de echipa gazdă, Ştiinţa putea da lovitura de graţie, dar Viorică (85) - singur cu poartarul şi Asăvoaiei (86) nu au fost nici ei mai atenţi la finalizare.

Puncte importante pierdute de Luceafărul, care a ratat astfel şansa de a ieşi din zona retrogradabilă. "Am pierdut două puncte extrem de importante. Am ratat nepermis de mult. S-au făcut greşeli, şi la golul primit, nu pot să-l acuz pe Ban, dar e lipsă de concentrare, e lipsă de experienţă. Atât la 1-0, cât şi pe final, am avut extrem de multe ocazii, dar ce să mai spui, ăsta-i sportul până la urmă. Trebuie să remarc că şi ei au luptat. Acum noi trebuie să fim uniţi pentru următoarele trei meciuri pe care le mai avem în acest an. Vom face o analiză luni asupra acestui joc, trebuie să ne refacem moralul şi să mergem mai departe", a comentat Cristian Dulca, antrenorul Luceafărului Oradea, care în acest an va mai disputa trei jocuri de campionat, cu Foresta Suceava, Sportul Snagov şi Ripensia Timişoara, toate în deplasare.