Cu toate că s-a aflat la prima competiţie importantă din carieră, judoka David Fodor de la LPS CSŞ Liberty Oradea a izbutit să se claseze pe treapta a treia a podiumului în cadrul categoriei 60 kg la Campionatele Balcanice de juniori IV (U15) ce s-au disputat la Skopje în Macedonia.

Din delegaţia României au făcut parte şi trei sportivi orădeni pregătiţi la LPS CSŞ Liberty Oradea de către profesorii Olimpia Ianc şi Emil Morar. Dacă David Fodor a izbutit performanţa de a cuceri medalia de bronz, Alex Creţ a avut o evoluţie sub aşteptări. Cu toate că era favorit să cucerească o medalie în cadrul categoriei 73 kg, Creţ a fost eliminat chiar din primul tur de către muntenegreanul Svicevic în urma unei decizii discutabile de arbitraj. O evoluţie apreciată a avut Bianca Suciu care, în cadrul categoriei +63 kg, s-a clasat pe locul al 5-lea după ce a trecut în primele tururi de macedoneanca Koleva şi bosniaca Piralic prin ippon, fiind învinsă apoi în semifinale şi în finala mică (pentru medalia de bronz) de către turcoaicele Dahli şi Aydin.

Cea mai bună clasare în cadrul Balcaniadei de judo din Macedonia, competiţie care a adunat la start aproape 250 de sportivi din 9 ţări, a reuşit-o David Fodor care s-a clasat pe locul al treilea în cadrul categoriei 60 kg. Performanţa acestuia a venit în urma unei evoluţii foarte bune. Sportivul a trecut de primele tururi după ce i-a învins prin ippon pe turcul Dormus şi bulgarul Smilenov. În semifinale a fost învins, prin acelaşi procedeu, de către sârbul Rajcic, care de altfel a devenit campionul categoriei. În finala mică, pentru medalia de bronz, orădeanul a câştigat în faţa lui Cojocariu, compatriotul său de la LPS Roman. Acelaşi duel cu acelaşi deznodământ avusese loc şi în finala Campionatului Naţional U15 din acest an. De menţionat că David Fodor nu şi-a neglijat studiile, absolvind clasa a 7-a cu o medie destul de bună. În afara acestei medalii de la Balcaniadă, sportivul de la LPS CSŞ Liberty Oradea mai are în palmares două medalii cucerite anul trecut la Campionatele Naţionale U15 şi U14, iar anul acesta a devenit campion naţional la U15, şi a mai cucerit medalia de bronz la U16 şi locul I în cadrul primei etape a Euroligii Regionale la U16.

În întrecerea pe echipe, România s-a clasat pe locul al doilea după Turcia (locul I) şi înaintea Serbiei (locul al III-lea).