Pe şantierul "Habitat pentru Umanitate" din localitatea Mizieş, a sosit, la începutul acestei săptămâni, o echipă de voluntari din Irlanda. Aceştia au ales să-şi petreacă vacanţa de Paşti într-un mod diferit faţă de alţi tineri de vârsta lor, construind o casă de tip Habitat.

Echipa irlandeză este alcătuită din 22 de voluntari de la Colegiul Wesley. Irlandezii au ales să muncească alături de cei de la "Habitat" Beiuş la ridicarea unei Casei de Paşti, la fel cum au făcut şi colegii lor în ultimii şapte ani. În Wesley, toată lumea ştie despre Asociaţia "Habitat pentru Umanitate" Beiuş, iar părinţii îşi încurajează copiii să facă muncă voluntară pe şantierele Habitat Beiuş. De asemenea, zece elevi de la Colegiul Tehnic "Ioan Ciordaş", aflând că tineri de vârsta lor veniţi tocmai din Irlanda construiesc o casă pentru o familie nevoiaşă, au decis miercuri, 19 martie, să li se alăture, fiind încântaţi de dubla experienţă a voluntariatului comun şi a legării de noi prietenii prin muncă.
Ceremonia de binecuvântare şi dedicare a casei va avea loc luni, 24 martie, o nouă familie întâmpinând Sfintele Paşti într-o locuinţă primitoare şi, lucrul cel mai important, numai a lor!