Numărul destinaţiilor externe de pe Aeroportul Oradea a urcat la zece, odată cu cursa aeriană anunţată ieri, către Memmingen (Germania). Noua rută către Memmingen este a cincea operată de Ryanair, pe lângă cele deja anunțate către Barcelona-Girona, Eindhoven, Milano-Bergamo și Londra-Stansted. Cursa spre Germania va opera din 31 octombrie a.c., fiind două zboruri pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă.

 

Compania Ryanair va opera de pe Aeroportul din Oradea 12 zboruri săptămânale, după ce ieri a fost anunţată o nouă cursă, de această dată spre Memmingen (Germania). Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă susţinută de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang, şi directorul general al Aeroportului Internaţional Oradea, Gheorghe Pasc. Cele două zboruri săptămânale vor fi operate în zilele de marţi şi sâmbătă, începând din 31 octombrie, cu bilete promoţionale începând de la 19,99 euro. Astfel, orarul de iarnă al companiei Ryanair aduce la Oradea cinci rute internaţionale: Barcelona (2 zboruri săptămânale), Eindhoven (3 zboruri), Memmingen (2 zboruri), Milano Bergamo (2 zboruri) şi Londra Stansted (3 zboruri). „Această rută nouă este ideală atât pentru clienţii noştri care călătoresc în interes de afaceri, cât şi pentru cei care o fac de plăcere, iar Ryanair va continua să dezvolte numărul de destinaţii, traficul şi locurile de muncă în Oradea”, a declarat Denis Barabas, director de vânzări al companiei Ryanair, prin intermediul unui comunicat de presă transmis ieri, în care mai menţionează că, până mâine, 23 martie, preţurile pentru bilete la zboruri din luna noiembrie au un preţ promoţional, de 19,99 euro.

„Vreau să mulţumesc companiei Ryanair pentru colaborarea de până acum şi sperăm ca relaţia să fie la fel de bună şi pe viitor. Avem motive să fim încrezători, mai ales că, din câte am înţeles, vânzarea de bilete merge bine. Memmingen este la 114 kilometri de Munchen, 145 de Stuttgart, 170 de Innsbruck şi 91 de Augsburg. Cu toate aceste curse ale companiei Ryanair, alături de cele ale Blue Air, acoperim o mare parte a Europei. În acest moment, misiunea de a dezvolta rute de zbor va trebui să ia o viteză mai mică, va trebui să ne concentrăm pe ce avem. Acestea sunt rutele, la acestea ne-am angajat”, a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang, care a adăugat că, odată ce toate cursele vor fi operaţionale, Aeroportul Oradea „a depăşit cu mult aeroportul vecin” (n.r. – cel din Debretin).

 

Oradea - Larnaca, via Bucureşti

În cadrul conferinţei de presă de ieri, directorul Aeroportului Oradea, Gheorghe Pasc, a anunţat şi o altă rută, operată de compania Blue Air.

Începând din această lună, se pot cumpăra bilete pe ruta Oradea - Larnaca (Cipru), cu schimbarea aeronavei la Bucureşti. Tot ieri, directorul aeroportului orădean a făcut un apel către bihoreni, rugându-i să aibă în atenţie aceste curse. „Dacă nu vor exista pasagerii necesari, aceste curse nu vor putea opera. Companiile lucrează pe principiul cost-beneficiu”, a spus Pasc. Duminică, 26 martie a.c., va ateriza prima cursă Ryanair la Oradea, cea de Barcelona, iar miercuri, 29 martie, va avea loc festivitatea de inaugurare a curselor Ryanair de pe Aeroportul din Oradea. În tot acest timp, aeroportul orădean a trecut printr-o serie de lucrări menite să îndeplinească standardele solicitate de companiile partenere. Astfel, a fost finalizată aleea pietonală care face legătura cu platforma de îmbarcare în aeronavă, urmând ca în perioada următoare aceasta să fie acoperită, au fost finalizate modificările de faţa aerogării, e aproape de finalizare al doilea flux de verificare a pasagerilor, a fost reamenajată parcarea, urmând ca până vineri, cel târziu sâmbătă, să fie finalizate şi celelalte lucrări aflate în derulare în momentul de faţă.

În altă ordine de idei, în cadrul conferinţei de presă de marţi, au fost anunţaţi câştigătorii concursului desfăşurat de Ryanair şi Aeroportul Oradea, dotat cu bilete pe rutele Oradea - Milano şi Oradea - Barcelona. Pe ruta de Milano, a fost desemnat câştigător Romina Abrudan, iar spre Barcelona, Alin Toşe. Aceştia vor fi contactaţi telefonic pentru a le fi înmânate voucherele, iar dacă vreunul dintre ei va refuza, au fost extrase şi rezerve.