Claudiu Keşeru a urmărit primul meci al României de la Campionatul European din Franţa de pe banca de rezerve, în linia ofensivă fiind preferat din primul minut, fără realizări notabile, Florin Andone şi, mai apoi, Denis Alibec. În schimb, doi foşti coechipieri ai atacantului orădean din perioada în care a activat în Hexagon, Olivier Giroud şi Dmitri Payet au salvat Franţa de la un rezultat negativ în deschiderea Euro 2016.

Fost coechipier cu Giroud şi Payet

De-altfel, într-un interviu acordat înaintea jocului cu ţara gazdă, Keşeru declara că se teme cel mai mult de tripleta Giroud-Payet-Griezmann. Cu Payet, legitimat acum la West Ham United, a fost coechipier la FC Nantes, iar cu Giroud la FC Tours, unde a mai activat într-o perioadă similară şi cu fundaşul Laurent Koscielny. Cei trei internaţionali francezi l-au vizitat pe român la vestiare şi l-au consolat după eşecul survenit în minutul 89. La final, golgeterul lui Arsenal, Giroud, a făcut schimb de tricouri cu Claudiu Keşeru, care şi-ar fi dorit enorm să fie pe teren, mai ales că este familiarizat cu fotbalul francez.  "Of, ce meci! Ce trăire! Nedrept! După meci, Koscielny, Payet şi Giroud (am jucat împreună în Franţa) au venit în vestiar la mine să-mi spună cât le-a fost de greu cu noi pe teren. Le-am zis că n-au meritat victoria, n-au comentat nimic. Of! Nu-i nimic, trebuie să trecem repede peste! Jucăm şi mai motivaţi cu Elveţia! Eu sunt 13”, a postat Keşeru pe contul său de facebook.

Este anunţat titular cu Elveţia

Orădeanul a activat zece ani în Franţa la echipele FC Nantes, Libourne, FC Tours, Angers şi Bastia, la care a jucat 251 de meciuri şi a înscris 75 de goluri. Atacantul de 29 de ani are şanse mari să fie titular în meciul de miercuri, ora 19.00, cu Elveţia, în care România are nevoie de cel puţin un punct pentru a mai emite pretenţi la calificarea în optimile de finală. Claudiu Keşeru are 14 selecţii la naţionala de seniori pentru care a marcat cinci goluri.