Împărţirea "ciolanului" puterii între PSD şi PD-L a intrat în faza "locală", cea a împărţirii funcţiilor de conducere a instituţiilor deconcentrate. În Bihor, pentru cele mai importante funcţii din Sănătate, conform declaraţiilor mai mult sau mai puţin oficiale ale liderilor politici locali ai celor două formaţiuni, lucrurile au fost deja tranşate.

Persoane din conducerea PD-L Bihor au declarat că Marlene Umbriţa Crişan, liderul organizaţiei de femei din PD-L Bihor, al cărei nume fusese acreditat pentru şefia Direcţiei de Sănătate Publică, a refuzat să îşi depună "dosarul de cadre" pentru această funcţie. Cel mai probabil, la conducerea DSP Bihor va fi numit dr. Nicuşor Lepădatu, medic primar internist şi consilier local PD-L, unul dintre adversarii cei mai îndârjiţi ai proiectului unificării spitalelor din Oradea. Dacă va obţine nominalizarea, acesta va fi secondat de Marius Pârcioagă, care şi în prezent ocupă funcţia de director executiv financiar contabil la DSP Bihor. Contactat telefonic, Nicuşor Lepădatu a confirmat că a fost propus la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Bihor şi că îl vrea ca adjunct pe colegul său Marius Pârcioagă. "Eu nu îmi depun dosarul! Am fost propus pentru a ocupa această funcţie. Voi analiza, s-ar putea să merg, s-ar putea să nu merg. Pentru postul de director al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor sunt mai multe dosare depuse. Dacă voi fi numit director al DSP Bihor, voi face o analiză a activităţii fiecărui manager de spital în parte. Iar dacă va fi nevoie îi voi schimba. Referitor la colaborarea cu autorităţile locale, administraţia locală trebuie să vină la noi să ne spună ce vrea. Nu vom face nimic fără să nu ne consultăm. În Sănătate nu există numiri pe criterii politice. Pentru funcţia de director adjunct mă gândesc la Pârcioagă. El este cel mai bine pregătit pentru acest post"- a declarat dr. Lepădatu.

Întrebat despre această schimbare, dl. director Ritli Ladislau a spus că el nu cunoaşte numele celui care îl va înlocui. Indiferent de cine va veni la cârma DSP Bihor, dr. Ritli Ladislau a spus: "cel care mă va înlocui va trebui să fie un om echilibrat şi un bun profesionist".