FC Bihor are în lot patru jucători străini, toţi brazilieni. Conducerea tehnică, administrativă şi suporterii şi-au pus mari speranţe în ei, însă aceştia nu au confirmat decât sporadic aşteptările. După meciul pierdut la Deva (0-1), antrenorul secund Mircea Fodor i-a criticat pe Roberto Ayza, Tomaz, Baino şi Lucas, ajunşi în această ordine la gruparea orădenă.

"Odihniţi" la meciul cu Mechel
Contra Mureşului, ultimii trei au fost titulari, iar Ayza a intrat în ultima jumătate de oră. Fără folos, însă, prestaţia lor lăsând de dorit. "Brazilienii m-au dezamăgit cel mai mult. Nu fac ceea ce li se cere şi nu le iese jocul. Se străduiesc în teren, dar munca lor nu are finalitatea dorită. Tomaz este prea individualist şi nu intră în combinaţii cu coechipierii, Lucas cară mingea în exces de pe o parte pe alta a terenului, Baiano este prea lent şi aşteaptă prea mult până să dea drumul la minge. Cel mai slab a fost, însă, Ayza. L-am introdus în teren sperând că va revitaliza jocul, dar nu a făcut nimic", a comentat Mircea Fodor, care crede că viaţa extrasportivă ar fi cauza declinului jucătorilor brazilieni. "Mă râcâie faptul că eclipsa lor de formă ar fi determinată de o viaţă extrasportivă agitată. Ar trebui să fie mai responsabili. Nu se poate să vii de la mii de kilometri şi să-ţi baţi joc de tine şi de cei care te plătesc", consideră Fodor.
Sunt şanse mari ca niciunul să nu fie oprit în lotul pentru partida cu Mechel Câmpia Turzii, considerată cea mai facilă din acest sezon. "Vrem să-i odihnim în meciul de sâmbătă, dar dacă se complac în situaţia asta se vor odihni mai multă vreme", a adăugat "secundul" lui FC Bihor.
Doar Tomaz ar putea juca la echipa a doua în importantul meci de astăzi cu Bihorul Beiuş. Ceilalţi nu au drept de joc la echipa secundă.

"S-a simţit absenţa lui Bucur"
De trei etape nu mai evoluează la prima echipă nici golgeterul Cătălin Bucur. "Exilul" mijlocaşului la formaţia secundă ar putea lua sfârşit după jocul de sâmbătă, cu Mechel Câmpia Turzii. "Parcă s-a simţit lipsa lui la Deva, deşi spre, exemplu, la Arad sau cu Jiul, nu l-am avut în teren, dar nu am pierdut. Va urma o discuţie cu el, dar pentru a reveni la echipă trebuie să-şi schimbe atitudinea. Sperăm că a înţeles că aici fotbalul nu a început şi nici nu se va termina cu el", este de părere Mircea Fodor.

Schimbări în echipă
Modificări în formula de start vor surveni şi la partida cu ultima clasată, la fel cum s-a întâmplat şi la Deva, când au apărut şase nume noi în primul "11", prin prisma suspendărilor şi a formei mai slabe a unor jucători. Certă este absenţa lui Muscă, care a acumulat al şaptelea cartonaş galben şi va fi nevoit să stea o etapă. În plus, fundaşul central a suferit şi o entorsă. Va reintra Opriceană, în timp ce Ambruş va mai disputa un meci la "satelit" până să revină la prima echipă.