Ne putem hrăni sufletul cu gesturi simple, frumoase şi delicate care ne îmbogăţesc atât pe noi, cât şi pe cei din preajma noastră, mai ales atunci când dăruim. Asta au făcut elevii de la Liceul Pedagogic din Oradea, sub îndrumarea prof. Adriana Metea, preşedinta Clubului "Kiwanis", care au avut o iniţiativă ce merită toate aprecierile.

În pragul Sărbătorilor de Iarnă, copleşiţi de compasiune pentru cei aflaţi în suferinţă, aceştia au decis să dăruiască jucării, din banii donaţi de ei, copiilor de la Secţia de Oncologie Infantilă de la Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu". Acţiunea a fost organizată ieri, începând cu ora 11:15, respectând "regula de aur" a membrilor Clubului Kiwanis, "Fă pentru altul ceea ce ai dori să ţi se facă ţie"! Cu aceeaşi ocazie, pentru ca micuţii internaţi în spital să poată urmări programe specifice vârstei lor, au mai primit în dar un televizor şi un DVD, achiziţionate din banii adunaţi la balul de caritate organizat recent de club.
Eugenia Mitraşca, guvernatorul Federaţiei Kiwanis România, prezentă ieri la acţiunea de la Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu", ne-a declarat: "În data de 15 noiembrie am organizat Balul de caritate Kiwanis, la Student Club, împreună cu copiii de la clasa de excelenţă cu profil de pictură de la Şcoala nr. 16, coordonator Anca Cheregi. La acest bal, pe lângă donaţii, s-au vândut la licitaţie lucrări ale copiilor de la clasa de pictură. Din sumele încasate în urma acestui eveniment a fost achiziţionat un televizor cu plasmă şi un DVD, s-au cumpărat materiale pentru pictură, iar copiii de la această clasă vor pleca într-o excursie gratuită".
La rândul lor, elevii de la Liceul Pedagogic, sub îndrumarea preşedintei Clubului Kiwanis Oradea, Adriana Metea, au cumpărat jucării noi pentru copiii de la Secţia de Oncologie Infantilă a Spitalului "Dr. G. Curteanu". Este al cincilea an în care cei de la Clubul Kiwanis Oradea organizează astfel de acţiuni de caritate şi de educaţie civică şi estetică.

În final, Adriana Metea a ţinut să precizeze: "Fiecare elev a donat câte un leu şi din aceşti bani s-au cumpărat 40 de jucării, în valoare de 7,5 milioane de lei vechi. Vom continua aceste acţiuni şi pe viitor, nu doar în preajma Crăciunului!".