Odată cu tradiţionala Cupa Cetăţii/Cupa Toamnei Orădene, desfăşurată în Parcul Cetăţii, s-a încheiat şi ediţia de anul acesta a Campionatului Judeţean de tir cu arcul, la care au participat sportivi legitimaţi la toate cluburile şi asociaţiile bihorene: Redpoint Oradea, Nomad Archers, White Lion, Phoenix Săcueni, Blueline Nojorid, Şoimul Aleşd şi Haiducii Salonta.

Ultimul concurs de tir cu arcul din acest an a fost deschis tuturor categoriilor şi diviziilor de arc (tradiţional, bowhunter, barebow, olimpic, compound). S-au tras două runde, distanţele fiind organizate sub formă de traseu cu staţii diferite, pe aceeaşi linie de tragere, câte 3 săgeţi pe fiecare staţie.

În Campionatul Judeţean, primele locuri au fost ocupate de sportivi care au primit şi titlul de campion sau vicecampion judeţean. Astfel, la seniori olimpicul Cătălin Darna (Redpoint) a reuşit această performanţă, iar la seniori barebow Seres Geza (White Lion) a câştigat titlul. Ca de obicei, categoriile de juniori compound au fost câştigate de tinerii de la C.S. Redpoint Oradea (Victor Kiss Antonescu, campion judeţean, Alin Mureşan, vicecampion, Vivien Bălteanu, campioană, Alexa Buştea, vicecampioană). La seniori bowhunter titlul de campion judeţean a fost adjudecat de Szekely Zoltan (White Lion), urmat de Remus Mariş (Redpoint), vicecampion. La categoria seniori compound, podiumul final arată astfel: Ciprian Mirişan (Redpoint) campion, Marin Darna (Blueline Nojorid), vicecampion.

Una dintre cele mai disputate categorii, cea de seniori arc tradiţional replică istorică, şi-a stablit învingătorul în persoana lui Balog Janos (Nomad Archers), urmat în clasament de vicecampionul judeţean Ovidiu Lesei (Redpoint Oradea). Copii compound este cea mai nouă categorie, dar şi cea mai simpatică: Horia Trempe-Cotuna (Redpoint) are doar 6 ani, dar a obţinut titlul de campion judeţean, fiind urmat de vicecampionul Daniel Mirişan (Blueline Nojorid). O categorie similară, copii, dar arc tradiţional, a clasat pe primele locuri doi sportivi de la Nomad Archers, Kuruc Tibor şi Kovacs David, iar la arc tradiţional junioare II, campioane au fost desemnate două harnice sportive legitimate la Phoenix Săcueni, Kiss Virag Csenge şi Ovlaki Biborka. Asociaţia Şoimul Aleşd s-a remarcat prin vicecampionul la juniori replică istorică Fazakas Sandor, iar Haiducii Salonta, prin Pittner Eszter, vicecampioană la arc tradiţional senioare.

Învingatorii în Campionatul Judeţean de tir cu arcul au plecat acasă cu unul dintre trofeele unicat executate manual de elevii Liceului de Arte Oradea şi de Red Core Forge, partenerii Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul. Vitraliile pe sticlă, amplasate pe o placă din lemn de mesteacăn, au făcut furori printre arcaşi, fiind foarte apreciate pentru frumuseţea lor.

Acesta este al treilea an în care se organizează Campionatul Judeţean sub egida Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor singura de acest fel din ţară care, de la înfiinţare, organizează un campionat judeţean. Datorită implicării Asociaţiei, există astăzi în Bihor opt cluburi sportive şi asociaţii de tir cu arcul, jumătate dintre acestea afiliate atât judeţean, cât şi la federaţia de specialitate.