Cu toate că nu se regăsesc în campionatul intern, baschetbaliştii orădeni fac istorie în Liga Campionilor. La capătul unui meci pe care l-au condus în cea mai mare a timpului, CSM CSU Oradea s-a impus cu scorul de 59-65 (12-16, 14-17, 17-15, 16-17) în faţa echipei cu cel mai productiv atac din această competiţie.

 

La fel ca în partida de la Piteşti, campioana României a început slab jocul din Rusia, gazdele reuşind un parţial de 8-0. Din fericire istoria primului sfert din partida cu echipa lui Hristu Şapera nu s-a repetat, orădenii reuşind să revină şi să egaleze la 10. Mai mult, până la terminarea primelor 10 minute, bihorenii au izbutit să se instaleze la conducere graţie unui „run” de 16-2. În partea a doua, mulţumită în special lui Martin Zeno care a înscris 10 puncte până la pauză, Oradea şi-a mărit avantajul astfel că la jumătatea partidei CSM CSU conducea cu 7 puncte (26-33). Evoluţie bună în primele 20 de minute a avut şi Uros Lucic, baschetbalistul marcând 7 puncte. Avantajul roş-albaştrilor a fost posibil şi datorită preciziei mai mari la aruncările de la distanţă (3 orădenii şi doar una gazdele).

 

Martin Zeno, de neoprit

În sfertul al treilea, Martin Zeno şi-a continuat evoluţia excelentă, acesta totalizând după 30 de minute 23 de puncte şi 5 recuperări. Au fost 10 minute cu un joc echilibrat, la intrarea în secvenţa decisivă gazdele izbutind să reducă doar 2 puncte din avantajul bihorenilor. Debutul ultimei părţi îi găseşte pe orădeni mai puţin concentraţi, Avtodor Saratov reuşind să întoarcă rezultatul (52-51) după un fault tehnic dictat de brigada de arbitri. Mirkovic i-a adus din nou pe oaspeţi în avantaj după o un coş de la mare distanţă (52-54) dar gazdele au egalat imediat (54-54). În continuare iniţiativa a aparţinut băieţilor pregătiţi de Cristian Achim care ulterior au fost egalaţi din nou de echipa rusă (59-59). Din acel moment şi până la final, forţa mentală, care a lipsit în ultima etapă de campionat, a făcut ca CSM CSU să nu mai încaseze niciun punct, perioadă în care a înscris de 6 ori. Aşadar un alt succes răsunător al campioanei României care a încasat doar 59 de puncte de la echipa cu cel mai productiv atac din această competiţie. Martin Zeno a fost imperial, americanul înscriind nu mai puţin de 28 de puncte.

 

CSM CSU Oradea: Mirkovic 8 puncte (1x3p), Zeno 28 (1), Petrişor, Lucic 9 (1), Nicoară 2, Denison 7 (1), Ţibîrnă, Pasalic 9 (2), Nicolescu 2.

Antrenor: Cristian Achim.

 

Avtodor Saratov: Astapkovich, Frazier 9 (1), Bykov, Kolyushkin 2, Stockton 2, Kolesnikov 5 (1), Hunter 5, Minnerath 25 (1), Carrera 8 (1), Makiev 3.