Duminică, 2 octombrie, în pădurea de langă Băile 1 Mai, a avut loc evenimentul „Cântă pădurea” în Crişana. Direcția Silvică Bihor, în calitate de administrator al fondului forestier în care s-a desfășurat evenimentul, a avut rolul de gazdă în organizarea spectacolului.

Evenimentul a fost organizat de către Fundaţia „Muzsikál az Erdő” (Cântă Pădurea), inițiatorul acestui gen de spectacole care poartă același nume. Cei prezenți au avut parte de o zi cu mult soare, muzică de calitate, programe pentru copii și o plimbare tematică prin pădurea Betfia. Evenimentul a debutat cu organizarea de standuri de lucru pentru copii, unde cei mici au putut confecționa diverse obiecte artizanale. Spațiul destinat pentru copii a fost organizat și condus de Casa de Joacă Bábika și a fost foarte apreciat de câteva zeci de copii prezenți la eveniment. A urmat plimbarea tematică prin pădure, spre locul de desfășurarea a concertelor, plimbare în timpul căreia oaspeților li s-a prezentat de către personalul silvic pădurea, în general, și aspecte legate de aceasta. Discuția a fost interactivă, personalul tehnic fiind asaltat cu diverse întrebări din partea participanților. Programul artistic a început cu o surpriză oferită de ”Spiridușii veseli” - copiii de la Grădinița 30 din Oradea, care au prezentat un scurt program muzical-instrumental.

Au urmat Corul de fete Aurin din Kecskemét (dirijor: Durányik László) şi Trupa Misztrál și Cvintet de alămuri In Medias Brass. Pe toată durata evenimentului, invitații și spectatorii au putut savura o serie de preparate culinare gătite la fața locului. „În speranța că pentru toți cei prezenți evenimentul a reprezentat un succes, informăm pe această cale pe toți cei interesați că D.S. Bihor îmbrățișează cu drag astfel de inițiative, care aduc într-o lumină pozitivă obiectul nostru de activitate, Pădurea, și prin aceasta preocuparea noastă, a silvicultorilor: Gospodărirea durabilă a pădurii”, au transmis organizatorii.