Cei mai cunoscuţi ginecologi, din ţară şi străinătate, se reunesc zilele aceastea la Oradea cu prilejul celui de-al VIII-lea Congres al Societăţii Româno-Germane de Obstetrică-Ginecologie pe tema: "Controverse în obstetrică-ginecologie". Astfel, începând de azi, Hotel Forum Continental va fi gazda a peste 300 de personalităţi de seamă din lumea medicală, care aduc idei şi concepte noi în acest domeniu.

Ajuns la a VIII-a ediţie, Congresul Societăţii Româno-Germane se bucură de prezenţa unui număr impresionant de specialişti români, în speţă personalităţi medicale de talie internaţională. Pe plan local, aceasta este a V-a manifestare organizată de preşedintele Congresului, conf. univ dr. Petru Chitulea, de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie sub egida Universităţii Oradea, a Societăţii de Obstetrică-Ginecologie din România şi a Societăţii Româno-Germane de Obstetrică-Ginecologie. Programul dezbaterilor medicale este unul amplu şi se axează strict pe controversele care apar în domeniu. La eveniment şi-au anunţat prezenţa 350 de medici specialişti din România, Germania, Ungaria, Republica Moldova şi Suedia. Printre personalităţile de seamă ale lumii medicale se vor număra acad. prof. dr. Ioan Munteanu, preşedintele societăţii, din partea română, alături de preşedintele din partea germană, prof. dr. Thomas Rabe. "Vom avea plăcerea să ne bucurăm de prezenţa primului ginecolog român, membru de onoare al Academiei Române şi, din punctul meu de vedere, cel mai respectat şi mai cunoscut specialist din ţară", a precizat dr. Chitulea. De asemenea, vor fi prezenţi medici din SUA şi preşedintele Societăţii din România, prof. dr. G. Bănceanu.
În cadrul congresului va fi lansat un volum de medicină, de peste 500 de pagini, cu lucrări de specialitate ale mai multor medici specialişti români.