Lucrările de reabilitare a infrastructurii de canalizare de pe strada Menumorut au fost întârziate cu mai bine de o lună. Firma "Casa ta", care se ocupa de reparaţii, a întâmpinat probleme cu sistemele vechi, iar Compania de Apă Oradea a intervenit pentru a remedia situaţia.

La un capăt al străzii, în dreptul Grupului Şcolar Tehnic "Constantin Brâncuşi", s-a produs o surpare a terenului care a afectat canalizarea din zonă. "Am constatat în zonă tasarea unei porţiuni din carosabil, survenită în urma deteriorării unui cămin de canalizare aflat la adâncime mai mare. În urma unei inspecţii la faţa locului am decis să lucrăm cu propriii muncitori pentru remedierea problemei", a declarat Vladimir Tudusciuc, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Oradea. Tudusciuc ne-a informat că regia la care este angajat a contactat firma "Casa ta" şi a stabilit împreună cu aceştia să prelungească termenul de finalizare cu o lună, pentru a remedia toate situaţiile. Conform spuselor lui Tudusciuc, sistemele de canalizare din zonă sunt foarte vechi şi se mai întâmplă să mai cedeze. "Firma care s-a ocupat de reabilitarea canalizării din zonă nu are nicio legătură cu starea căminelor de canalizare din zonă", a continuat Tudusciuc. "În momentul de faţă, lucrările de reabilitare a infrastructurii de canalizare de pe strada Menumorut sunt finalizate, iar acestea corespund din toate punctele de vedere", a încheiat purtătorul de cuvânt al CAO.

Valoarea totală a lucrărilor efectuate pe strada Menumorut se ridică la peste 411.000 lei, iar pe viitor, Compania de Apă Oradea îşi propune să efectueze reabilitări şi pe alte străzi, în funcţie de bugetul disponibil.