Sute de biciclişti şi-au dat întâlnire, ieri dimineaţă, la complexul de agrement Kings Land Country Club din Ineu de Criş, pentru a participa la o nouă ediţie a maratonului ciclistic organizat de Asociaţia Sportivă ProBikers Bihor. 

Sezonul competiţional de MTB a fost deschis ieri dimineaţă în comuna Ineu de Criş, când aproximativ 400 de ciclişti, începători sau avansaţi, s-au reunit la start, în funcţie de vârstă şi de abilităţi, având la dispoziţie două trasee cu diferite grade de dificultate. Concurenții au avut posibilitatea să își pună la încercare abilitățile sportive pe traseul cu două piste de lungime și dificultate diferită, situate între Oradea, Ineu, Șușturogi și zona Uileacului. Astfel, pentru concurenții mai pregătiți, organizatorii au pregătit un traseu între Oradea, Ineu, Șușturogi și zona Uileacului de 70 km, iar pentru cicliștii recreaționali, unul de 35 de km. De-a lungul traseului cursei au fost stabilite puncte de control și puncte de revigorare, în care concurenții au fost așteptați cu apă, băuturi energizante, fructe, batoane de cereale și ciocolată. Întreaga secțiune de drum a fost asigurată de o mașină special echipată pentru intervenție. Pentru însoțitori, organizatorii au avut la dispoziţie programe speciale și facilități în incinta complexului Kings Land (călărit, bărci, teren de joacă pentru copii). Cu ajutorul voluntarilor și al echipei asociației, toţi pasionați ai concursurilor de MTB, cicloturism, alpinism sau ieșiri în natură, traseele au fost atent alese, ca să fie ciclabile și abordabile pentru oricine cu o pregătire minimă. Probikers MTB Marathon este un concurs internațional de MTB, în vestul României, pe dealurile limitrofe și împădurite ale orașului Oradea, care adună participanți din toate zonele țării, majoritatea din vestul țării și din țările învecinate, mai ales Ungaria. Obiectivul competiției este promovarea și încurajarea activităților sportive în aer liber, și anume mersul pe bicicletă și, nu în ultimul rând, dragostea pentru natură, cunoașterea frumuseților peisajului local. La finalul competiţiei de ieri, câştigătorii au fost recompensaţi cu premii consistente în bani, medalii şi trofee, toţi concurenţii care au ajuns la final în limita de timp stabilită primind din partea organizatorilor medalii de Finisher.

Ediţia din acest an a ProBikers Maraton a fost organizată de Asociaţia Sportivă Probikers Bihor, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Bihor și Complexul de Agrement Kings Land  Country Club, Primăria Comunei Ineu.