Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) reaminteşte că, prin OUG nr. 50/2015, condiţiile de încadrare a firmelor în categoria microîntreprinderilor s-au schimbat considerabil, fiind introduse totodată şi cote de impozitare diferenţiate.

Noile reglementări au majorat plafonul până la care o persoană juridică se poate înscrie ca microîntreprindere. Concret, anul acesta, o microîntreprindere va putea realiza venituri de până la 100.000 de euro (echivalentul în lei), spre deosebire de limita maximă de 65.000 de euro cât a fost stabilită în anul trecut.  De asemenea, prin Ordonanţa de urgenţă nr. 50/2015, în funcție de numărul de salariați, a fost luată decizia de introducere a unui nou sistem de cote de impozitare. Întrucât primul trimestru s-a încheiat, data de 25 aprilie reprezintă termen limită la transmiterea Declaraţiei 100 privind impozitul pe veniturile microîntreprinderilor. Astfel, cotele de taxă care se aplică pentru acest trimestru sunt următoarele: 1% - pentru microîntreprinderile care au peste 2 salariați, inclusiv; 2% pentru microîntreprinderile care au un salariat; 3% pentru microîntreprinderile care nu au salariați.

Potrivit legii, pentru persoanele juridice române nou-înființate, care: au cel puțin un salariat și sunt constituite pe o durată mai mare de 48 de luni, iar acționarii, respectiv asociații lor nu au deținut titluri de participare la alte persoane juridice, cota de impozitare este 1% pentru primele 24 de luni de la data înregistrării persoanei juridice române. Cota de impozitare se aplică până la sfârșitul trimestrului în care se încheie perioada de 24 de luni. Condiția privitoare la salariat este considerată îndeplinită dacă angajarea se efectuează în termen de 60 de zile, inclusiv, de la data înregistrării persoanei juridice respective. Reamintim că, potrivit Codului muncii, prin salariat se înțelege persoana angajată cu contract individual de muncă cu normă întreagă. Condiția se consideră îndeplinită și în cazul microîntreprinderilor care: au persoane angajate cu contract individual de muncă cu timp parțial dacă fracțiunile de normă prevăzute în acestea, însumate, reprezintă echivalentul unei norme întregi; au încheiate contracte de administrare sau mandat, potrivit legii, în cazul în care remunerația acestora este cel puțin la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată. Pentru microîntreprinderile care nu au niciun salariat sau au unul sau 2 salariați, în situația în care numărul acestora se modifică, în scopul menținerii, respectiv modificării cotelor de impozitare, noii salariați trebuie angajați cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată sau pe durată determinată pe o perioadă de cel puțin 12 luni. În situaţia în care, în cursul unui trimestru, numărul de salariați se modifică, cotele de impozitare se aplică în mod corespunzător, având în vedere numărul de salariați existent la sfârșitul ultimei luni a trimestrului respectiv.