Lovitură sub centură pentru conducerea CS Voinţa Oradea la început de an. Primăria Oradea a somat clubul orădean să părăsească incinta bazei sportive în termen de şapte zile.

 

Directorul Mircea Drăgoi a primit cu surprindere vestea că trebuie să evacueze arena în care sute de copii şi numeroşi antrenori şi-au desfăşurat activitatea de-a lungul timpului. „Au venit trei oameni de la Primărie, care mi-au spus că în termen de o săptămână trebuie să evacuăm toate bunurile de care dispunem şi să părăsim sediul clubului. Ce am putea face într-un timp atât de scurt, ce să facem, unde să mergem? Nu am avut fonduri însemnate să o modernizăm substanţial, dar prin truda şi contribuţia financiară a conducerii şi antrenorilor am reuşit să o menţinem pe linia de plutire. Aşteptam să facem o înţelegere cu Primăria, dar văd că nu a fost posibil”, a comentat directorul CS Voinţa, club care riscă să rămână fără singura secţie care mai avea activitate. Rămas fără baza în care a activat mai bine de două decenii, Mircea Drăgoi va continua să facă naveta la Vadu Crişului şi Şuncuiuş pentru iniţierea şi pregătirea copiilor din această zonă.

Municipalitatea orădeană susţine că nu va desfiinţa baza sportivă, terenurile fiind predate către CSM Oradea. Doar în spatele suprafeţelor de joc va fi amenajată o parcare unde vor fi adăpostite maşinile parcate ilegal pe raza oraşului. „Este adevărat că clubul Voinţa a fost somat să părăsească acea bază sportivă, întrucât nu mai are, de patru ani, niciun contract cu Primăria Oradea. Dar nu este adevărat că baza se va desfiinţa. Dimpotrivă, noi intenţionăm să păstrăm toate terenurile de tenis şi să le dăm în administrare Clubului Sportiv Municipal, care a dovedit că are capacitatea de a le întreţine aşa cum se cuvine. Dovadă în acest sens este baza de tenis de la Arena Antonio Alexe. Dorim să igienizăm zona şi să dăm un aspect nou bazei sportive. Viitoarea parcare auto se va construi doar în partea din spate a incintei clubului Voinţa, dinspre Strada Academiei”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

La arena Voinţa se află zece terenuri cu zgură, patru dintre ele fiind amenajate în 2008 cu contribuţia exclusivă a conducerii, antrenorilor şi a unor sponsori.