Comisia Centrală a Arbitrilor a postat, ieri, un comunicat prin care recomandă observatorilor să-şi cumpere laptop şi să-şi amelioreze cunoştinţele şi lucrul pe calculator pentru că din returul actualului sezon aceştia vor completa raportul imediat după meci şi îl vor trimite prin e-mail.

Sistemul UEFA de analiză a jocului, pe care CCA doreşte să-l introducă din returul sezonului 2009-2010, presupune ca observatorii de arbitri împreună cu brigada de arbitri să vizioneze fazele litigioase şi să completeze Raportul de observare şi raportul arbitrului imediat după meci, după care să-l trimită prin e-mail. Documentul original va fi trimis tot prin poştă.
CCA a motivat decizia prin prevederile impuse de Regulamentul de implementare a "Convenţiei UEFA pentru formarea, educarea, organizarea arbitrilor şi a observatorilor de joc".
Comisia Centrală a Arbitrilor a mai anunţat că la cursul de instruire a observatorilor din februarie 2010, pregătirea, instruirea şi testarea se va face conform comunicatului prezentat ieri.
Altfel, CCA i-a informat pe membrii săi, arbitrii şi arbitrii asistenţi din lotul de elită şi observatorii de arbitri din Liga 1 să trimită opţiunile pentru "primii zece arbitri/arbitri asistenţi/observatori în ordine valorică, după preferinţele (aprecierile) fiecăruia" pentru clasamentul anului 2009.