În Oradea, la ora actuală, avem 11 biserici în construcţie, aflate, bineînţeles, în diverse faze de execuţie, în funcţie de fonduri. Este şi cazul celei din cartierul Ioşia Nord, cu hramul "Sfântul Duh Mângâietorul". Părintele Felix Bicăzan spune că piatra de temelie a sfântului lăcaş s-a pus în urmă cu 17 ani, ştiut fiind faptul că, la acea vreme, neavând biserică proprie, credincioşii din această parte a oraşului erau obligaţi să se reculeagă în alte biserici.

De la ultima noastră consemnare despre stadiul lucrărilor, în 30 ianuarie 2008, scările interioare şi exterioare ale lăcaşului de cult din Ioşia Nord au fost placate cu marmură, valoarea acestei lucrări fiind de aproximativ 150.000 lei. De asemenea, jardinierele exterioare au fost placate cu travertin, iar cele patru uşi impunătoare de la intrarea în biserică au fost finalizate şi montate, costurile lor ridicându-se la suma de 16.000 de euro. Părintele Felix Bicăzan spune că în acest an se are în vedere finalizarea iconostasului, care are suprafaţa de aproximativ 80 mp, implicând costuri de 40.000 de euro. Interlocutorul nostru mai spune că din această toamnă se intenţionează şi începerea picturii la biserica mare, pereţii fiind pregătiţi pentru pictura în frescă, care are suprafaţa de 3.500 de mp, costurile pentru realizarea ei ridicându-se la aproximativ un milion de lei. Tot în acest an, se doreşte finalizarea actelor privind intabularea pământului pe care e amplasat sfântul lăcaş, Biserica fiind sprijinită în acest demers de Marcel Boloş, directorul Direcţiei de Dezvoltare şi Finanţări Externe din cadrul Primăriei Oradea, prin mijlocirea căruia Biserica a primit în 2009, pentru lucrările la iconostas, suma de 10.000 lei. Totodată, un sprijin considerabil a venit din partea Secretariatului de Stat pentru Culte, prin Stelian Gomboş, consilier al instituţiei, care a sprijinit în acest an Biserica cu suma de 35.000 lei. În plus, un aport deosebit la bunul mers al lucrărilor a venit din partea enoriaşilor Parohiei Ortodoxe Ioşia Nord, care s-au implicat atât financiar, cât şi prin munca fizică, coordonaţi fiind de cei doi preoţi slujitori, Vasile şi Felix Bicăzan.

În ce priveşte programul liturgic, acesta se desfăşoară la demisolul Bisericii, în fiecare duminică şi în zile de sărbătoare, de la ora 9.00, Utrenia, de la ora 10.00, Sfânta Liturghie, iar seara, Vecernia, de la ora 19.00, pe timp de vară, respectiv de la ora 17.00, pe timp de iarnă. Totodată, în perioadele posturilor de peste an, în zilele de miercuri, vineri şi sâmbătă, seara, de la aceleaşi ore, se săvârşeşte Vecernie şi Acatist.