De o oră și 13 minute au avut nevoie voleibalistele pregătite de Mariana Szabo Alexi pentru a-și trece în cont cea de-a doua victorie stagională. Astfel, la capătul unei partide în care doar pe parcursul primului set au avut ceva emoții, orădencele sau impus cu 3-0, pe seturi la 23, 17 și 16. Partida a contat pentru etapa a 3-a din Seria Vest a Diviziei A2.

Cu toate că scorul secvenței inaugurale arată că aceasta ar fi fost foarte echilibrată, situația nu a stat chiar așa. Oaspetele s-au aflat în permanență la conducere cu trei sau patru puncte și nici măcar timpii de odihnă solicitați la scorul de 16-20 și 21-23 nu au avut darul de a modifica soarta primei părți. Cu primul set adjudecat, bihorencele au evoluat în continuare cu încredere și dăruire nepermițând echipei gazdă niciu moment să pericliteze victoria și hora bucuriei făcută de oaspete la final. De menționat că CSU Oradea a mai înfruntat acest adversar în semifinala CN Universitar când de asemenea fetele antrenate de Mariana Szaobo Alexi au reușit să învingă. „A fost un joc pe care am ținut neaparat să îl câștigăm. Știam că fetele de la Brașov ne pot pune probleme. Cu ele am jucat și în semifinalele Campionatelor Naționale Universitare de la Bacău când am reușit să câștigăm după un meci disputat, pe muchie de cuțit, chiar dacă în primul set ne-am impus la o diferență foarte mare de puncte. Mă bucur că am rămas concentrate și că nu am cedat niciun moment inițiativa”, a declarat Fîcă Iuliana, căpitanul echipei.

Celelalte rezultate înregistrate: Volei Club Deva – SCMU Craiova 3-2, Medicina Târgu Mureș – Politehnica Timișoara 3-2 și CSM Sibiu – FC Argeș Pitești 0-3.

După primele trei etape în care au obținut două victorii și au suferit o înfrângere, orădencele ocupă locul al 4-lea în clasament cu 6 puncte. Lider este FC Argeș Pitești cu 9 puncte din tot atâtea posibile. În următoarea etapă, sâmbătă 28 octombrie, CSU Oradea va evolua tot în deplasare cu SCM U Craiova, penultima clasată, formație care a pierdut toate cele trei jocuri disputate până în prezent.

CSU Oradea: Iuliana Fîcă, Ana Maria Fîcă Radu, Anca Pașca, Roxana Haidu, Adamcsik Daiana, Giulia Blaj, Andreea Maxim, Antonia Rizea, Andreea Maran, Mădălina Pura, Alexandra Breban, Bikvalvi Alexandra, Atena Petrescu, Delia Suciu și Talida Goina. Antrenor: Mariana Szabo Alexi.