Penultima clasată nu avea cum să ţină piept unei formaţii care de la etapă la etapă are evoluţii tot mai bune. Astfel, la capătul unei partide pe care au condus-o din minutul 7 şi până la fluierul final, handbalistele pregătite de Doina Ardelean s-au impus la Târgu Secuiesc cu 35-27 (16-10). Partida a contat pentru etapa a 10 din Seria B a Diviziei A.

 

Cu toate că echipa gazdă avea doar o victorie obţinută în cele 9 dispute până la duelul cu orădencele, partida nu a fost tocmai uşoară. Fetele din Târgu Secuiesc s-au arătat a fi extrem de bătăioase, atitudine care a contribuit la accidentarea a două jucătoare de bază dintre titularele de la CSU. Este vorba despre Eliza Hlinca, handbalista fiind nevoită să iasă de pe teren după doar trei minute, şi Cipriana Petric, care a avut aceeaşi soartă, accidentându-se la jumătatea partidei. Chiar dacă a evoluat doar în prima parte a meciului, Cipriana a fost a doua pe lista marcatoarelor cu 5 reuşite, după Jenica Rudics, care a marcat 7 goluri. „După un început echilibrat, ne-am instalat la conducere şi nu am mai cedat-o până la final. Din păcate, două jucătoare de bază s-au accidentat, dar, cu toate acestea, este important că am dus meciul cu bine până la capăt”, a declarat Doina Ardelean la finalul partidei. Pentru orădence au mai înscris: Biţiş-Garipova 5 goluri, Munteanu 5, Diniş-Vârtic 4, Hercuţ 4, Vrabie 2, Verzea 2 şi Hlinca 1. Au mai jucat Bortoş, Cetăţeanu şi tânăra Crina Pintea care a fost folosită cel mai mult pe postul de portar. Cu toate că nu a influenţat soarta partidei, oficialii jocului de la Târgu Secuiesc au consemnat un gol mai puţin în dreptul echipei vizitatoare. Dacă la finalul meciului tabela de marcaj indica o diferenţă de 9 goluri pentru CSU (36-27), pe foaia oficială de joc au apărut doar 35 de reuşite în dreptul orădencelor. 

 

În urma acestui rezultat, CSU Oradea ocupă locul al 6-lea în clasament cu 17 puncte după cinci succese, trei înfrângeri şi două remize. În etapa viitoare, bihorencele vor evolua pe teren propriu, sâmbătă de la ora 9.30, cu Naţional Râmnicu Vâlcea, a patra clasată.

 

Alte rezultate din etapa a 10-a: Naţional Râmnicu Vâlcea - FC Argeş 26-28, ACS Odorheiu Secuiesc - Dacia Mioveni 22-31, SCM Timişoara - Crişul Chişineu Criş 40-30, CSU Reşiţa - Olimpic Târgu Mureş 30-23, Mureşul Târgu Mureş - Corona Braşov 29-28 şi Minaur Baia Mare - CSU de Vest Timişoara 41-15.