Pentru a le oferi copiilor cu dizabilități șansa de a participa la competiții sportive importante în dezvoltarea calităților motrice, îmbunătățirii stării de sanatate, creșterii stimei de sine, încrederii în forțele proprii descoperite prin munca în echipă, Liceul Tehnologic „George Barițiu” a organizat ieri Competiția de Tenis de Masă, Special Olympics.

 

Întrecerea a avut loc la Casa de Cultura a Sindicatelor, de la ora 10.00. La concurs s-au înscris 26 de elevi de la școlile speciale din județ: Liceul Tehnologic „G. Bariţiu” Oradea, Liceul Tehnologic „Ioan Bococi” Oradea, plus structura Salonta, CSEI „Orizont” Oradea, CSEI nr. 1 Oradea, CSEI Tileagd și CSEI Popeşti. S-a jucat după regula două seturi din trei, până la scorul de 11 puncte. Toți elevii participanți au fost premiați cu diplome şi medalii, iar la sfârșitul competiției au primit pachete cu dulciuri, sponsorizate din partea Bisericii Ortodoxe Tei Oradea, prin preotul paroh Dragomir Balota.

Prin intermediul acestui eveniment profesorii coordonatori – Tiberiu Sîncelean (director), Alexandru Gui, Adriana Susa, Laura Balota şi Adrian Simuț, au dorit sa le ofere copiilor cu dizabilități șansa de a participa la competiții sportive organizate cu scopul dezvoltării calităților motrice de bază, îmbunătățirii stării de sanatate, creșterii stimei de sine, încrederii în forțele proprii descoperite prin munca în echipa.

„Organizatorii competiției mulțumesc directorului Ciprian Țiplea pentru bunăvoința de care a dat dovadă, oferind gratuit locația Club Ping-Pong Casa de Cultură a Sindicatelor”, se afirmă într-un comunicat semnat de  profesorii Laura Balotă și Adriana Susa.

Competiția de Tenis de Masă, Special Olympics se desfășoară în județul Bihor de mai bine de 10 ani.