Astăzi, 11 septembrie a.c., în contextul începerii noului an şcolar, poliţiştii bihoreni din structurile de prevenire, proximitate, ordine publică şi poliţie rutieră vor fi prezenţi la festivităţile care vor marca acest eveniment în toate unitățile de învățământ bihorene.

 

Poliţiştii vor fi alături de elevi, părinţi şi cadre didactice, pentru a reconfirma parteneriatul Poliţie - Şcoală, dar şi pentru a adresa recomandări preventive tuturor celor implicaţi în activitatea şcolară, siguranţa copiilor reprezentând una din priorităţile permanente ale poliţiştilor bihoreni. Totodată, pe întreg parcursul anului şcolar, poliţiştii bihoreni vor desfăşura activităţi specifice, care să conducă la îmbunătăţirea şi menţinerea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar pe raza Judeţului Bihor. Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, traseele de deplasare a elevilor vor fi supravegheate în permanenţă de poliţiştii bihoreni.

Mai mult, pe parcursul întregului an şcolar 2017 - 2018, poliţiştii bihoreni vor continua colaborarea cu conducerea instituţiilor de învăţământ pentru asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi în zona adiacentă acestora. Fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei bihorene, asigurându-se, totodată, supravegherea traseelor de deplasare a elevilor. Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, vor fi efectuate patrulări în zona şcolilor şi în perioadele când elevii nu au cursuri, întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii. O atenţie deosebită va fi acordată unităţilor de învăţământ din mediul rural. Totodată, la fiecare instituţie şcolară din judeţul Bihor, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vor posta afișe cu recomandări preventive, atât pentru prevenirea victimizării şi a implicării elevilor în fapte antisociale, cât şi pentru prevenirea victimizării acestora prin accidente rutiere.