Gruparea şteiană de la poalele Munților Apuseni a dat startul pregătirilor pentru ediția de campionat 2016-2017 din Liga a IV-a.

 

Miza pe tineri localnici

Încă din startul ediției trecute de campionat a fost vizibilă „politica” clubului de a promova și utiliza jucători tineri, majoritatea provenind din pepiniera proprie. Acest aspect s-a dovedit a fi unul care a dat roade, deoarece șteienii au încheiat campionatul pe un meritoriu loc șase cu 49 de puncte, obținute din 15 victorii și 4 rezultate de egalitate, înscriind 43 de goluri și primind 31. Dacă în câteva partide nu ar fi fost „trădați” de lipsa de experiență, mai mult ca sigur că şteienii puteau prinde chiar „careul de ași” de care nu i-a despărțit decât două puncte. De altfel, lupta pentru locul patru s-a dat în ultima etapă în compania vecinilor de la CF Bihorul Beiuș, pe terenul acestora, iar după ce la pauză au condus cu 2-0, șteienii au trebuit să se mulțumească cu un rezultat de egalitate, insuficient însă pentru a-și depăși veșnica rivală din Depresiunea Beiușului.

Fără mutări (deocamdată) în cadrul lotului

Primul antrenament, care a avut loc pe Stadionul Orășenesc, a fost condus de Florin Vasile Galea în postură de antrenor principal. De această dată, „veșnicul tânăr” Voicu Popa nu a mai fost prezent, acesta susținând în mod hotărât decizia de a se retrage definitiv de pe banca tehnică, însă va fi prezent în tribună la meciurile favoriților. Până acum conducerea clubului nu a înregistrat nicio solicitare de plecare, sau venire, de jucători, astfel că lotul șteienilor îi cuprinde pe: Raul Fofiu, Dragoș Corcheș, Cristian Plisco – George Ciobriș, Lucian Berce, Cristian Ștefan, Gabriel Popa, Livius Bogdan, Adrian Dumbrăveanu, Raul Pirtea, Ciprian Popa, Daniel Gavriș, Mădălin Haica, Marius Matei, Andrei Toma, Sebastian Tuduce, Andrei Gruie, Dragoș Pele, George Jurcă, dar și pe juniorii Cosmin Stoian, Cătălin Galea, Alex Blig, Marius Norocea, George Cocoș, Daniel Coldea. Echipa de juniori, care în ediția trecută a ocupat locul 5, va fi antrenată de prof. Marius Crișan.