Volumul comerţului cu amănuntul din România a rămas în luna martie la acelaşi nivel cu cel din februarie, potrivit datelor Eurostat, care a calculat că indicatorul a scăzut cu 0,3% la nivelul Uniunii Europene (UE).

În zona euro, cantităţile vândute au coborât, în martie, cu 0,6% comparativ cu luna precedentă. Din cele 18 state prezentate în raportul Biroului European de Statistică, zece au consemnat scăderea indicatorului, în şase ţări acesta a crescut, iar în Danemarca şi România a rămas neschimbat. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate de Slovenia (6,8%), Franţa (1,1%).
În martie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, volumul comerţului cu amănuntul a scăzut în România cu 6,4%, iar în UE cu 3,1%. Indicatorul a crescut doar în Belgia (2,1%), Austria (2%) şi Marea Britanie (0,8%). Volumul de retail a scăzut în celelalte 16 ţări, iar cele mai accentuate evoluţii negative au fost consemnate de Letonia (-27,3%), Lituania (21,1%) şi Estonia (-16,6%).
La nivelul Uniunii, volumul retailului cu alimente, băuturi şi tutun a scăzut cu 3,7% în martie, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.