CF Liberty Salonta - FC Bihor Oradea 2-2 (0-1)

Stadion: Liberty

Gazon: moale

Spectatori: aproximativ 400
Marcatori: Iambor 47, Lipa 82 / R. Radu 29, Ambruş 53
Cartonaşe galbene: Bud 38, Mândru 45+1, Ianc 49, Petrescu 85 / Ţârcă 19
Remarcaţi: Iambor, Florean / R. Radu, Săndulescu, Lipitor
Liberty: Bak - Florean, Ibric, Lipa, S. Tegzeş - Iambor, Mândru, Kodobocz (75 Petrescu), Sorean (46 Ianc) - Bud, Birtalan (36 Bajner). Rezerve neutilizate: Szasz - Coca, Mila, Deaconescu. Antrenor principal: Selymes Tibor.
FC Bihor: Lipitor - Ţârcă (60 Muscă), Ambruş, Gongolea, Lorincz - Mihu, Săndulescu, Andor - R. Radu, Ayza (60 A. Achim), V. Florea (73 Ardelean). Rezerve neutilizate: Fildan - Cosma, Pocian, Szeleş. Antrenor principal: Gheorghe Silaghi.
Arbitri: Mihai Ene (Bucureşti) - la centru, Daniel Demetrescu (Râmnicu Vâlcea) şi Costin Florescu (Huedin) - asistenţi. Observator FRF: Dorin Naste (Târgu Mureş).

Reprezentantele Bihorului în eşalonul secund şi-au dorit sâmbătă mai mult ca niciodată victoria, dar până la urmă au fost nevoite să se mulţumească cu un punct în urma duelului direct de la Salonta. Ploaia care nu a contenit deloc şi terenul greu nu le-au împiedicat pe Liberty şi FC Bihor să ofere un spectacol fotbalistic de calitate, urmărit cu sufletul la gură de fanii celor două echipe.

Derby-ul judeţean a avut toate ingredientele unei confruntări de asemenea factură: încrâncenare, orgolii, goluri multe şi suspans. Doar arbitrajul nu s-a ridicat la nivelul meciului. Ambele combatante au început avântat lupta. Atacantul Bud (4) a trimis alături din 14 metri, dar orădenii au ripostat prin Ţârcă (80), al cărui şut de la 25 de metri a fost respins greu de nesigurul Bak. La cealaltă poartă şi Lipitor a avut ceva emoţii la mingea expediată de Bud (11) din 18 metri. R. Radu (22) a fost aproape de a agăţa balonul într-o poziţie favorabilă, dar s-a revanşat şapte minute mai târziu. Brazilianul Ayza a recuperat o minge în jumătatea adversă, a pătruns spre poartă şi l-a servit ideal pe R. Radu, care a scuturat plasa din 6 metri (0-1). Golul le-a dat şi mai multă încredere orădenilor, care până la pauză nu au permis gazdelor să-şi facă jocul.
Situaţia s-a schimbat la reluare. Salontanii au beneficiat de o lovitură liberă de la 20 metri uşor acordată şi Iambor l-a învins pe Lipitor (1-1). Oaspeţii nu au dezarmat şi în minutul 53 au preluat conducerea. Radu a executat o lovitură liberă de la distanţă, Bak a bâlbâit mingea şi a respins-o în faţă, prilejuindu-i lui Ambruş să o împingă în poartă (1-2).
Mulţumiţi, orădenii s-au retras, încercând să conserve rezultatul. Drept urmare, amfitrionii, beneficiind şi de un arbitraj favorabil, au ameninţat tot mai mult poarta orădeană. Lipitor s-a evidenţiat la execuţiile lui Ianc (56), Iambor (59), Florean (65 şi 69). Între aceste situaţii, FC Bihor a avut un şut periculos expediat de la distanţă de Andor (60), respins în corner de Bak, şi câteva încercări de contraatac, majoritatea dintre ele oprite mai mult sau mai puţin justificat de asistentul Florescu. Inevitabilul s-a produs pe final, în urma unei faze fixe finalizate din apropiere de fundaşul central Lipa (82), scăpat de sub marcaj (2-2). În căutarea victoriei, Liberty a continuat să arunce mingi spre careul orădean. Înaltul Bajner (86 şi 88) nu l-a putut învinge pe Lipitor din poziţii favorabile, spre disperarea colegilor săi. Au fost ultimele ocazii de gol ale unei partide antrenante, cu toate că, în ultimele momente, orădenii au beneficiat de o lovitură de colţ. Nedorind, probabil, să apară ceva neprevăzut şi să-şi complice situaţia, "centralul" Ene nu le-a mai permis "roş-albaştrilor" să execute cornerul, fluierând finalul jocului!
Una peste alta, a fost un meci mai spectaculos decât se anticipa, încheiat cu un rezultat echitabil.