Luceafărul Oradea a încheiat sâmbătă seria jocurilor de verificare înaintea stratului ligii secunde. Ultimul test l-a susţinut la baza sportivă din Sânmartin în faţa Universităţii Cluj, nou promovată în eşalonul trei, cu care a încheiat nedecis (0-0).

Oricare dintre protagonistele acestui joc puteau câştiga, dar amicalul a fost util pentru ambele grupări. Chiar dacă activează într-o ligă inferioară, U Cluj are în componenţă o serie de jucători cu experienţă la nivelul primei divizii, precum Albuţ, Giurgiu, D. Goga, Lemnaru. Nici echipa orădeană nu stă rău din acest punct de vedere, pe lista celor care au activat în Liga I apărând acum şi mijlocaşul Paul Păcurar (26 de ani), revenit la Luceafărul după o jumătate de sezon petrecută la Pandurii Târgu Jiu, pentru care a jucat 13 meciuri şi a marcat două goluri. Primele ocazii de gol au aparţinut gazdelor, dar portarul Albuţ a fost pe fază de fiecare dată, respingând din poziţie unu la unu cu Codoban (20) şi la şutul expediat sub transversală de C. Roşu.  A fost apoi rândul oaspeţilor să fie periculoşi la şutul lui Dorin Goga (32) în transversală din centrul careului şi la pătrunderea lui Micaş (37) în careu, stopată de Poiană. În partea secundă, Păcurar a tras puţin pe lângă dintr-o lovitură liberă de la marginea careului (60), iar în minutul următor a fost imitat de Goga.  

„Ambele echipe au practicat un joc foarte bun. Rezultatul este echitabil, chiar dacă noi am avut mai multe ocazii de gol ca ei. A fost un antrenament bun, contra unei echipe care va face 100% pasul spre liga a doua. U Cluj este o echipă foarte bună, cu jucători care au experienţă în prima ligă, Giurgiu, Goga, Abrudan, Lemnaru”, a  afirmat Cornel Ţălnar, antrenorul Luceafărului.

Luceafărul: Poiană –Balea, Al. Iacob, A. Cordoş, I. Ban – Asanache, Ţegle – C. Roşu, Codoban, Bedea – Hergheligiu. Antrenor: Cornel Ţălnar. Au mai jucat Mutu, Păcurar, Feher, Tomozei, Chiş Toie, Goge. Antrenor: Cornel Ţălnar.

U Cluj: Albuţ – Takacs, Abrudan, Cordoş, Irimie – Giurgiu, Micaş – Hordouan, Goga, Greu – Lemac. Antrenor: Marius Popescu. Au mai jucat Dinu - Ionescu, Manu, Hîmpea, Telcean, Băciuţ, Gîţ, Onicaş, Itu, Moldoveanu, Salcău, Haţiegan, Lemnaru, Trancă. Antrenor: Marius Popescu.

La sfârşitul acestei săptămâni, mai porecis sâmbătă, 5 august, Luceafărul ar trebui să joace în runda inaugurală împotriva Metalul Reşiţa, pe Stadionul Iuliu Bodola.