Marți, 29 noiembrie, orădenii au avut ocazia de a vizita sediul Asociaţia S.O.S. Autism Bihor, în cadrul evenimentului intitulat Ziua Porților Deschise”. În plus, fiind o zi obișnuită din săptămână, tinerii de peste 18 ani care frecventează Centrul de zi pentru adulţi” au fost la program, așadar vizitatorii au putut vedea cum se confecţionează aceste obiecte.

 

Evenimentul a fost organizat pentru a marca Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, care se sărbătorește în fiecare an, pe 3 decembire.

Cu această ocazie, vizitatorii au putut admira, într-o expoziție, lucrările copiilor și tinerilor din asociație, și au putut achiziţiona, în schimbul unei donaţii, obiectele dorite: globuri, ornamente pentru Pomul de Crăciun, ornamente pentru masă, vaze, ornamente pentru brad din materiale reciclabile, tablouri din ghips, sticlă ornată cu sfoară etc. Expoziția va fi deschisă și în cadrul Târgului de Crăciun, din Piața Unirii, în zilele de 9, 11 și 12 decembrie. „Obiectele de decor au fost confecţionate din materiale reciclabile, ghips, carton și sticlă, au fost realizate îndeosebi prin tehnica decoupage-ului, majoritatea având tema Crăciunului. Ele au fost confecţionate de copiii și tinerii din asociație în cadrul orelor de terapie ocupaţională, alături de voluntari”, ne-a declarat Simona Zlibuț, președinta Asociației S.O.S. Autism Bihor. Fiind o zi obișnuită din săptămână, tinerii de peste 18 ani care frecventează „Centrul de zi pentru adulţi” au fost la program, așadar vizitatorii au putut vedea cum se confecţionează aceste obiecte. „Copiii care frecventează cursurile școlare au terapie după amiază și sunt incluși în proiectul Atelierul de (re)creaţie. Ei lucrează alături de elevi voluntari de la Liceul Teoretic Aurel Lazar și de la Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu. La finisarea obiectelor au contribuit și mamele din asociaţie care participă la programul Atelierul Mămicilor: Cristina Roșu, Adriana Moțoc, Daniela Pop, Gabriela Bala, Alexandrina Băzguța. De asemenea, o implicare deosebită la confecționarea obiectelor au avut Alina Gherghel, șefa Centrului de zi, dar și cele două terapeute - Cristina Zbîrce și Leonora Bledea. Pentru noi este foarte important faptul că de anul trecut suntem acreditați ca furnizori de servicii sociale, iar de anul acesta, suntem licențiați pe Centrul de zi”, a menționat Simona Zlibuț.