Cel mai grav caz aflat în atenţia Comisiei de Disciplină a AJF Bihor în această săptămâna a fost cel legat de un meci de juniori C (născuţi după 1 ianuarie 2002) între  Luceafărul Oradea, în fapt o grupă de la CSM Oradea, care evoluează pentru primul club, şi LPS Bihorul II Oradea, scor 1-1. Brigada formată din arbitri foarte tineri (Adina Popa, Bogdan Bărar şi Andreea Câmpan) a fost ţinta protestelor, injuriilor, ameninţărilor din partea părinţilor jucătorilor şi antrenorului "luceferilor". Mai mult, unul dintre componenţii Luceafărului a şi lovit unul dintre arbitrii asistenţi!

 

16 etape de suspendare şi 500 lei amendă

După încheierea partidei, Aris Morar (Luceafărul Oradea), eliminat în timpul jocului, s-a întors de la vestiare şi a lovit-o cu ghetele în picior pe Andreea Câmpan, şi ea minoră, în vârstă de 17 ani. Pentru acest gest reprobabil, copilul a fost suspendat16 etape şi amendat cu 500 lei conf. T II S II art. 65/d.

 

Antrenor recalcitrant

Trimis în afara terenului în minutul 52 pentru injurii la adresa arbitrului de centru, antrenorul Sorin Pop a fost suspendat 4 etape, la care se adaugă o penalitate financiară de 300 lei, conf. T II S II art. 65/a. În raportul suplimentar al arbitrului se menţionează că antrenorul Luceafărului i-a mai înjurat şi ameninţat şi pe arbitrii asistenţi Bărar şi Bogdan şi a incitat părinţii la violenţă verbală.

 

Bruscate de părinţi!

Pe lângă probleme de comportament, echipa gazdă a avut şi defienţe organizatorice. Astfel a fost posibil ca, după meci, arbitrii Adina Popa şi Andreea Câmpan să fie bruscate, pe culoarul de acces dintre teren şi vestiare, de părinţi ai jucătorilor de la Luceafărul!

Echipa de juniori C, Luceafărul Oradea, se sancţionează cu interzicerea dreptului de a organiza jocuri pe teren propriu (Stadion Iuliu Bodola) pentru 4 jocuri şi o penalitate sportivă de 400 lei, conf. T II S IV art. 82/1. Echipa orădeană va putea juca pe un teren omologat de AJF Bihor aflat la o distanţă de minim 15 km de Oradea, conf. T I S II art. 42/1.2.

După acese evenimente, Laurenţiu Danşa, vicepreşedintele CJA Bihor, i-a trimis un comunicat însoţit de raportul suplimentar al arbitrului Adina Popa preşedintelui CSM Oradea, Şerban Sere.

"Doresc sa va informez că astfel de incidente s-au petrecut în premieră la un joc de copii şi cel mai grav este ca au avut loc pe stadionul (n.r. Iuliu Bodola) care considerăm că oferă cele mai bune condiţii de siguraţă şi la un centru de fotbal la care sunt angajaţi instructori (antrenori), care ar trebui, în principal, să fie preocupaţi de procesul de instruire al copiilor, inclusiv din punct de vedere disciplinar şi al comportamentului. Vă rog să va puneţi în pielea unui părinte prezent la joc, care are copii jucători la echipa adversă sau arbitri, toţi minori, iar un antrenor aduce injurii şi ameninţări cu bătaia copilului dumneavoastră, care se şi întâmplă din cauza incitarii şi provocării celorlalţi părinţi de către acesta. Şi mai grav este faptul că, observând coportamentul profesorului lor şi încurajat de acesta, un copil ajunge să lovească un alt copil", menţionează Laurenţiu Danşa.

"Vom demara o anchetă internă cu privire la cele întâmplate. Menţionăm că nu încurajăm comportamentul huligan de acest gen şi dacă aceştia se dovedesc vinovaţi vom lua măsuri drastice. Ne cerem scuze în numele acestora şi ne angajăm că vom face tot posibilul să nu se mai repete", se arată în comunicatul CSM Oradea, semnat de Şerban Sere.