Zeci de elevi ai Colegiului Naţional Mihai Eminescu au fost prezenţi joi pe strada Republicii, în cadrul unei parade a personajelor literare. Astfel, tinerii au atras atenţia pentru a doua oară asupra desfăşurării târgului Gaudeamus.

După ce miercuri peste 350 de elevi ai CN Mihai Eminescu au alcătuit un lanţ uman, petru a reface traseul poeziei De-aş avea de la Cernăuţi la Pesa, joi, de la ora 16.00, elevii au atras atenţia orădenilor prezenţi pe strada Republicii. Cu sprijinul Teatrului Regina Maria, elevii au pornit în parade personajelor literare, invitând trecătorii la târgul de carte din parcul 1 Decembrie. La această a treia ediţie sunt prezenţi 66 de participanţi reuniţi în 43 de standuri, pe o suprafaţă record de 400 mp de standuri (cea mai rapidă creştere din ultimul timp). Târgul se bucură de prezenţa tuturor editurilor de top din România şi a elo mai importanţi distribuitori naţionali de carte străină.

 Organizatorii şi expozanţii au pregătit peste 30 de evenimente, adresate unui public variat ca domenii de interes şi vârstă din care amintim: „Invitaţi de nota 10: Olimpicii României" și Campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă". Premiile ediției 2016 a Târgului Gaudeamus vor fi decernate duminică, 22 mai, începând de la ora 13.00.

Târgul Gaudeamus poate fi vizitat astăzi şi mâine, între orele 10.00-20.00, iar duminică între orele 10.00-15.00.