Simona Halep, locul 2 în clasamentul WTA, s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon (Marea Britanie), dotat cu premii în valoare totală de 14,8 milioane de lire sterline. Halep a învins-o, scor 7-6(3), 6-2, pe bielorusa Victoria Azarenka, locul 683 în clasamentul mondial, după o oră şi 30 de minute de joc.

 

A stopat revirimentul Azarenkăi

Primul set din "optimi" a fost unul echilibrat. Cele două și-au pierdut de câte două ori serviciul, iar de la 4-4 s-a mers cap la cap până în tie-break, unde Simona a fost mai agresivă și a reușit să se impună cu 7-3. Setul secund a început mult mai bine pentru româncă, numărul 2 WTA având 3-0 după doar câteva minute. Game-ul numărul 4 a fost cel mai echilibrat, a durat mai bine de 8 minute și a fost câștigat tot de Simona. În cele din urmă, Halep și-a adjudecat setul clar, scor 6-2, fructificând a patra minge de meci de care a beneficiat. Pentru accederea în sferturile de finală ale competiţiei de la Wimbledon, sportiva din Constanţa va încasa un cec în valoare de 314.394 de euro şi 430 de puncte în clasamentul mondial.

La o victorie de nr. 1 WTA

În sferturile de finală ale turneului de la All England Club, Simona (25 ani) o va întâlni pe astăzi, de la ora 13.30 (Eurosport), pe tenismena britanică Johanna Konta (26 ani), ocupanta locului 7 în ierarhia mondială, care a scos-o din cursă pe Caroline Garcia, scor 7-6, 4-6, 6-4. Dacă ajunge în semifinale, Halep poate deveni lider mondial, profitând astfel de eliminarea germanei Angelique Kerber în optimi de către Garbine Muguruza, scor 6-4, 4-6, 4-6. Următoarea adversară a Muguruzei este Svetlana Kuzneţova, victorioasă cu 6-2, 6-4 în faţa Agnieszkăi Radwanska.

Într-un alt sfert de finală se vor duela Jelena Ostapenko şi Venus Williams. Ostepanko a eliminat-o pe Elina Svitolina (22 de ani, locul 5 WTA), scor 6-3; 7-6, iar Williams pe Anna Konjuh (6-3, 6-2). În fine, pentru loc în semifinale se vor mai confrunta Magdalena Rybarikova şi Coco Vandeweghe. Slovaca Rybarikova a trecut de croata Petra Martic, cu 6-4, 2-6, 6-3, iar americanca s-a impus în faţa Carolinei Wozniacki, cu 7-6, 6-4.