Viorel-Ionel Zdritea s-a adresat Crişanei în numele unui grup de orădeni care frecventează constant ştrandul Ioşia. Aceştia sunt nemulțumiţi de faptul că programul de funcționare a Ștrandului Ioșia a fost modificat, orarul de funcționare fiind între orele 9.00-21.00. Orădeanul consideră că, înainte de a lua această decizie, trebuia făcut un sondaj în rândul celor care frecventează acest ștrand. Conducerea ADP susţine că orarul a fost modificat chiar la solicitarea clienţilor!

 

„Celor care am intrat, de ceva vreme, în toamna vieții și frecventăm ștrandul Ioșia din Oradea, ne este greu să înțelegem raționamentul ce a stat la baza modificării orarului de funcționare a ștrandului, în prezent 9.00-21.00. Rațiuni economice nu cred să fie, din contră, pentru unele persoane, ora de intrare în ștrand (9.00) era, în anii trecuți, ora de plecare, fiindcă nu suportau căldura soarelui...”, arată orădeanul. Viorel-Ionel Zdritea consideră că, înainte ca această decizie să fi fost luată, se impunea realizarea unui sondaj în rândul celor care frecventează acest ștrand. Orădeanul mai spune că, personal, a făcut un sondaj de opinei într-o dimineață, la ora 8.48. Dintre cei 111 orădeni câți aşteptau să intre în ştrand, niciunul nu a fost de acord cu acest nou program de funcționare (9.00-21.00).

Ştrandul Ioşia este administrat de Administraţia Domeniului Public Oradea, iar conducerea acesteia susţine că modificarea programului s-a făcut... în urma solicitărilor celor care frecventează ştrandul.

„În urma doleanțelor vizitatorilor Ștrandului Ioșia, am stabilit ca ștrandul să aibă un program de funcționare între orele 9.00-21.00, în loc de 8.00-20.00. Vara, soarele e încă pe cer la ora 20.00, motiv pentru care mulți orădeni doresc să rămână în ștrand și după această oră. Abia la ora 21.00 vor să meargă acasă. Sâmbăta trecută, de exemplu, am avut 1.600 de vizitatori, la fel și duminică...”, a precizat, pentru Crișana, Liviu Andrica, directorul general al Administraţiei Domeniului Public Oradea.

Deschiderea sezonului estival la Ștrandul Ioșia s-a făcut începând cu prima zi a lunii mai 2016. Ștrandul este deschis între orele 9.00-21.00, cu închiderea casieriei la ora 20.00. Acest program de funcționare este valabil până la finele sezonului, respectiv până la data de  30 septembrie. În această perioadă, SC ADP SA a efectuat lucrări de reparații, de întreținere, de modificare traseu apă geotermală; au fost înlocuite dușurile defecte, s-au împrejmuit dușurile exterioare, s-au făcut reparații la sediul administrativ și WC-uri. Totodată, s-au efectuat lucrări de reparații și vopsit la 6 bazine, cât şi servicii de igienizare corespunzătoare. Valoarea totală a acestor lucrări și servicii se ridică la circa 42.000 de lei, fără TVA.