Luni, 30 mai 2016, Grupul Pescarilor Sportivi Orădeni (GPSO) a populat apele Crișului Repede, pe raza municipiului Oradea, cu 10.000 de puieți de șalău din fonduri obținute exclusiv de la pescari orădeni bine intenționați (preponderent tineri).

Această populare a constituit prima activitate a grupului de inițiativă cetățenească format în decursul anului curent. Puieții introduși măsoară între 3 și 5 cm/exemplar, dimensiunea minimă de reținere a șalăului în apele publice ale României fiind de 40 cm (dimensiune la care materialul biologic introdus va ajunge în aproximativ 2 ani). În acest sens, membrii grupului vor realiza activități de prevenire a braconajului piscicol, împreună cu instituțiile abilitate, amintind, totodată, că reținerea peștilor subdimensionați este sancționată contravențional cu minimum 300 lei.

Andrei Togor, reprezentantul Grupului Pescarilor Sportivi Orădeni, a ținut să aducă mulțumiri conducerii Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” Bihor pentru găzduirea întâlnirilor premergătoare realizării acestei acțiuni, în sediul instituției.