FC Bihor Oradea - Universitatea Cluj 0-2 (0-1)
Stadion: Iuliu Bodola
Gazon: bun
Spectatori: aproximativ 2.500
Marcatori: Ad Ionescu 34, Borza 64
Remarcaţi: Paul, Bucur / Ionescu, Borza, Iuhas
Cartonaşe galbene: Andor 27, Filip 57, Lukacs 63 / Văscan 75
Cartonaş roşu: Cosma 70

FC Bihor: Paul - Ţârcă, Cosma, Şomodean (36 Ambruş), A. Achim (66 Lucas) - Opriceană, Filip, Bucur, Andor (55 Tomaz) - Ayza, Lukacs. Rezerve neutilizate: Szasz - D. Sânmărtean, Floruţ, Radu. Antrenor principal: Vig Zoltan.
Universitatea: Fărcaş - Unguruşan, Cordoş, Szilagyi, Iuhas - Şuteu, Ad. Ionescu, Soporan (55 Văscan), Dolha (80 Bundea) - Băd (69 Suciu), Borza. Rezerve neutilizate: Costaş - Ţene, Sântejudean, Morar. Antrenor principal: Dorinel Munteanu.
Arbitri: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea) - la centru; Ionel Popa (Paşcani) şi Vladimir Urzică (Piatra Neamţ) - asistenţi, Ludovic Uihely (Lugoj) - rezervă. Observator FRF: Petre Mehedinţu (Timişoara).

Încet, dar sigur, FC Bihor se afundă în subsolul clasamentului seriei a II-a. Nici meciul cu o rivală tradiţională, Universitatea Cluj, nu i-a trezit la realitate pe "roş-albaştri". Aflaţi într-o situaţie disperată înaintea acestei etape, clujenii au venit hotărâţi să câştige la Oradea şi, până la urmă, şi-au atins scopul, mărindu-şi astfel substanţial şansele de a evolua şi sezonul viitor în eşalonul secund. După acest eşec (0-2), orădenii au intrat serios în hora retrogradării şi ar putea avea surprize dintre cele mai neplăcute în finalul campionatului.

În prima repriză, "şepcile roşii" nu au lăsat niciun moment impresia că evoluează în deplasare. Tupeişti în joc, mereu primii la minge şi mai bine organizaţi, oaspeţii şi-au ţinut la respect adversarul. Totuşi, nu le-a fost prea greu să facă acest lucru în condiţiile în care, în prima parte, FC Bihor nu a arătat deloc ca o echipă care vrea cu adevărat să obţină victoria. Unii au fost prea relaxaţi sau apatici, alţii prea nervoşi şi preocupaţi să plătească poliţe mai vechi decât să-şi vadă de joc, iar puţinilor jucători care s-au străduit să iasă din nota de mediocritate nu le-a ieşit mai nimic.
Clujenilor le-au trebuit câteva încercări până să trimită mingea în poarta lui Paul. Juniorul orădean l-a blocat în două rânduri pe Băd (20, 22) din situaţie "unu la unu" şi a avut şansă la mingea expediată în bară de Iuhas (23) din lovitură liberă de la 30 de metri. Portarul gazdelor nu a mai avut, însă, ce face la execuţia în forţă a lui A. Ionescu (34), şut sub transversală din colţul careului mare (0-1).
Abia după ce au fost conduşi, bihorenii au început să pună probleme clujenilor. După o combinaţie cu Lukacs, C. Bucur (36) a şutat din voleu, dar bara l-a salvat pe Fărcaş. Goalkeeper-ul clujean era să fie surprins de o imprecizie a lui Cordoş, care a respins stângaci o minge centrată de Ţârcă (40).
Partea secundă a început cu o suită de cornere la poarta orădeană, după care clujenii s-au retras, practicând un joc de aşteptare. În aceeaşi fază, Bucur (57), din 18 metri, şi Ayza, din 4 metri, nu l-au putut învinge pe Fărcaş. Mai pragmatică, Universitatea şi-a majorat avantajul, după ce Borza (64) a finalizat cu calm o acţiune cursivă (0-2).

Arbitrii s-au dat în spectacol
Partida s-ar fi putut relansa, dacă reuşita lui Bucur (69) nu ar fi fost anulată, după câteva minute de circ create de arbitrii Adrian Comănescu şi Ionel Popa. După o pauză de hidratare, jocul s-a reluat cu o aruncare de la margine a orădenilor, care ar fi trebuit executată de oaspeţi. În condiţiile în care asistentul Popa nu a avut nicio reacţie, "centralul" Comănescu a permis gazdelor să repună şi faza s-a încheiat cu un gol marcat de Bucur. Comănescu a validat golul, însă în acel moment jucătorii lui "U" s-au îndreptat spre arbitrul asistent, făcând presiuni asupra acestuia pentru a-l determina pe Comănescu să schimbe decizia. Zis şi făcut, deoarece, după minute de parlamentări, vâlceanul a anulat golul şi a acordat aut în favoarea clujenilor. Protestele orădenilor s-au soldat cu eliminarea uşoară a lui Cosma, pentru o presupusă bruscare a asistentului.
Cu moralul la pământ şi în inferioritate numerică, zbaterea gazdelor, care au mai avut o bară prin Bucur (75), a fost în van. Scorul putea lua proporţii, dacă Bundea (88) ar fi ştiut să profite de cadoul lui Comănescu, care a dictat lovitură de la 11 metri la duelul dintre Ambruş şi Borza, deşi fundaşul jucase mingea. Mijlocaşul orădean a încercat o "scăriţă", dar Paul a rămas pe centrul porţii şi a prins mingea cu uşurinţă.

Previziuni sumbre
În loc să abordeze liniştită ultimele etape şi să dea credit jucătorilor mai tineri din propria pepinieră, FC Bihor stă cu sufletul la gură. Lupta este din ce în ce mai dură şi programul nu o avantajează deloc. Debusolata, echipă orădeană are deplasări la Internaţional Curtea de Argeş, o favorită la promovare, care nu face nicio concesie pe teren propriu, la ACU Arad, o echipă cu mari speranţe că va rămâne în liga secundă după victoria cu cântec de la Lupeni, şi un joc al orgoliilor acasă, cu Liberty Salonta, în care se poate întâmpla orice. La modul cum se prezintă în acest moment jucătorii şi antrenorii FC Bihor, retrogradarea nu mai poate fi considerată o glumă proastă.