Muzeul Cetății și Orașului Oradea găzduiește o serie de expoziții permanente sau temporare care pot fi vizitate pe parcusul sezonului estival. Orădenii sunt invitaţi astfel să se familiarizeze cu istoria oraşului, dezvelită prin imagini, documente sau descoperiri arheologice.

 

 Expoziţiile permanente găzduite de Muzeul Cetăţii şi Oraşului Oradea pot fi vizitate zilnic, de luni până duminică, în intervalul orar 9.00 – 17.00. Taxa de vizitare comună tuturor acestor expoziții este de doar trei lei. Astfel, vizitatorii sunt invitaţi să desopere tainele Palatului Princiar – Sala cu Grifoni, Corp A, Cetatea Oradea, respectiv zona de Lapidarium de la subsol. De asemenea, tot în Corpul A se mai pot vizita expoziţiile „Urme pe hârtie. Identităţi comunitare ale localităţilor bihorene aparţinătoare domeniului episcopal romano-catolic de Oradea în sigilii (sec. XVII-XIX)”; „Decenii de indiferenţă. Cetatea Oradea, din pragul colapsului în măreţia de odinioară”; sau „2 decenii de săpături arheologice în Cetatea Oradea”, sau expoziția „Urmele trecutului sub pașii prezentului”. Tot în corpul A s-a vernisat recent expoziţia „Foto Debut”, a absolvenţilor cursului de artă fotografică organizat de Asociaţia Euro Foto Art.  În această expoziţie orădenii vor regăsi imagini surprinse de absolvenţi în centrul istoric al Oradiei, dar şi imagini-portret şi nu numai, din cadrul Târgului Meşterilor Populari, găzduit în Parcul Nicolae Bălcescu.

De asemenea, în corpul H al Cetății Oradea a fost amenajat „Muzeul Pâinii”, la subsolul Corpului K se poate vizita memorialul „Rezistență și Represiune în Bihor”, iar în Corpul C este deschisă expoziția „Mahrame. Portrete din arest”. Cea din urmă, Mahrame, este o mărturire impresionantă a artistului plastic Irina Hasnaş Hubbard.  Artista a absolvit studiile doctorale în istorie-muzeografie în România. Este expert al Biroului Educaţie şi Memorie din cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc şi formator la cursurile de design si educaţie muzeală. A expus primele lucrări personale dedicate victimelor comunismului românesc în spaţii diferite: la Bucureşti, Râmnicu Sărat şi Veneţia.