Maia Sandu a scris pe Facebook că preşedintele Curţii Constituţionale din R.Moldova, Alexandru Tănase, declară că instituţia nu are resursele necesare să investigheze probele aduse de partidul său cu privire la fraudarea alegerilor prezidenţiale și cere o astfel de investigație din partea PAS.

 

"Prin urmare, înțelegem că nicio autoritate din Republica Moldova nu își poate exercita atribuțiile și echipa noastră ar fi trebuit să facă munca integrală a autorităților, a poliției, a CEC-ului, a Guvernului, de la audierea martorilor, la investigare, la definitivarea deciziilor", deplânge Maia Sandu, liderul Partidului Solidariate şi Acţiune (PAS).

Ea a mai subliniat că "este cel puțin impertinent din partea Președintelui Curții să insiste pe ora transmiterii scrisorii de informare" în contextul în partidul său prezintă "situații grave ce au influențat rezultatele alegerilor".

"Este cel puțin impertinent din partea Președintelui Curții să insiste pe ora transmiterii scrisorii de informare (care, apropo, abia ieri a precizat ziua ședinței, prima scrisoare din 9 decembrie nu specificase nimic despre ziua desfășurării ședinței), în contextul în care prezentăm situații grave ce au influențat rezultatele alegerilor. Astfel, a fost viciat votul multor cetățeni și au fost supuși batjocurii alte câteva zeci de mii care nu și-au putut exprima votul. Asta este mai puțin important pentru domnul Tănase.

Domnul Tănase face tot posibilul să mute discuția în detalii birocratice și are o poziție părtinitoare, încercând din răsputeri să demonstreze că toate temeiurile prezentate sunt inacceptabile, deși, pe de altă parte, declară că nu are capacitate de a le analiza.

Poate din acest motiv, mass-media lui Plahotniuc scria de la 10:30 despre faptul că CC a validat alegerile. Probabil, doar noi cu dumneavoastră nu am știut că ședința de astăzi este un spectacol de prost-gust, cu decizii stabilite dinainte și fără intenția de a evalua măcar probele prezentate", a scris pe Facebook Maia Sandu.

Curtea Constituţională din Republica Moldova (CCM) a decis amânarea anunțării hotărârii cu privire la rezultatele scrutinului prezidențial, în urma depunerii unei contestației din partea concurentului electoral, Maia Sandu. Marţi, reprezentanţii Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) au depus o sesizare la CCM în care contestă rezultatele scrutinului prezidențial.