Până azi, la Hotelul Internaţional din Băile Felix se desfăşoară Congresul Național de Otorinolaringologie și Chirurgie Cervico-Facială, un eveniment la care participă medici de prestigiu din toată lumea.

Congresul a început pe 19 octombrie şi le dă medicilor un prilej bun de a comunica propria experiență, într-o dezbatere științifică de înaltă ținută, alături de importanți invitați din România și din străinătate, în cadrul mai multor cursuri, conferințe specializate, mese rotunde, sesiuni de lucrări libere și de postere atent alese. Manifestarea a fost precedată de câteva cursuri precongres utile, printre care și cursul „Metode noi de diagnosticare și tratament în vestibulogie” suținut de invitatul din Marea Britanie, doctorul Michael Maslin.

„Suntem bucuroşi că anul acesta, la Băile Felix, sunt prezente personalităţi marcante ale otorinolaringologiei europene și nu numai, adevăraţi lideri de opinie. Prezenţa acestora consolidează legătura dintre Societatea Română de ORL şi centrele medicale de vârf din Europa, Japonia și Egipt”, susţine preşedintele congresului, prof. dr. Emil Mărginean.

Timp de patru zile, medicii au abordat teme diverse, precum „Up to date în chirurgia endoscopică rino-sinusală”, „Managementul leziunilor hipertrofice benigne laringiene”, „Managementul pacientului cu tulburări de echilibru”, „Conduita diagnostică și terapeutică în tumorile parafaringiene”, „Actualități în terapia afecțiunilor vocale”, „Chirurgia endoscopică transnazală a tumorilor benigne de bază de craniu la copil”, „Metode moderne de reabilitare auditivă”, „Managementul trombozei și tromboflebitei sinusului venos lateral de etiologie otica” şi „Complicaţiile endocraniene ale otitei medii supurate cronice colesteatomatoase”.

În cadrul congresului, ieri,a avut loc şi „Şedinţa generală a Societăţii române de ORL şi chirurgie cervico-facială”.