În ciuda succesului mai clar decât o arată scorul din partida cu BCM U Pitești, antrenorul baschetbaliștilor de la CSM CSU Oradea a declarat că echipa pe are o pregătește este mult în urmă cu ceea ce s-a lucrat pe partea tactică. Cu toate acestea, tehnicianul apreciază succesul din acest joc cu o echipă despre care consideră că este una foarte bună.

„O victorie importantă, împotriva unei echipe, apreciez, foarte bună a campionatului și în compania unei echipe ce are un antrenor foarte bun. Pe de altă parte, știm foarte bine că la Oradea multe echipe vin fără niciun fel de presiune. Nu au nimic de pierdut și sigur își doresc să se autodepășească fără a fi apăsați de presiunea rezultatului. În aceste condiții este limpede că noi nu vom avea meciuri ușoare, însă o echipă bună trebuie să se adapteze și să performeze sub presiune constantă”, a declarat Cristian Achim.

Tehnicainul a caracterizat jocul cu piteștenii ca fiind unul în care formația sa a avut destule momente de relaxare care ar fi putut fi speculate de echipa oaspete. „A fost un meci frumos. Am alternat momentele foarte bune cu unele mai puțin reușite. Am avut multe momente în care concentrarea a lăsat de dorit. La un moment dat ne-am desprins la 17 puncte și uneori un astfel de ecart poate să creeze probleme în ideea în care unii jucători se relaxează. Noi nu avem voie să ni se întâmple asta, deoarece o echipă de talia Piteștiului te poate pedepsi și are capacitatea să revină în joc de la un astfel de deficit. Totuși ușor, ușor începem să ne legăm. Suntem încă departe de ceea ce ne dorim pentru că suntem foarte mult în urmă cu ceea ce am lucrat pe parte tactică. Sper însă că în cel mai scurt timp vom avea toate soluțiile la îndemână”, a mai spus Achim.