MOPS (Mothers of preschoolers) este o comunitate internațională de femei și mame tinere de copii între 0 și 10 ani, care funcționează în Oradea începând cu anul 2010. Misiunea acestei comunități este de a susține femeile tinere și mamele de copii mici de a forma o comunitate în care fiecare mama să se simtă iubită, unică și cu un rol decisiv în viața copiilor, familiei și a comunității din care face parte.

Întâlnirile comunității MOPS sunt lunare și se desfășoară, respectând anul școlar preuniversitar. Din octombrie și până în prezent, au avut loc șapte întâlniri tematice. Sunt întâlniri de încurajare, învățare, dezvoltare personală, socializare și multă voie bună. Sloganul comunității MOPS este "O mamă mai bună, o lume mai bună!”.

"A fi membră a comunității MOPS înseamnă să te întâlnești și să socializezi cu femei exact ca tine, să ai acces la informații de parenting, sănătate, îngrijire personală, să ai ocazia să-ți dezvolți abilitățile și deprinderile în diverse domenii, înseamnă să ai ocazia să fii un sprijin pentru alte femei sau să fii sprijinit de persoane care trec prin situații similare cu ale tale”, ne-a declarat Daniela Tütös, coordonatoarea comunității MOPS din Oradea. În luna aprilie, a avut loc conferința anuală de parenting "Bătălia sentimentelor”. Evenimentul a avut loc la Hotel Nevis din Oradea și au participat peste 50 de femei. Invitatele evenimentului au fost: Delia Bîrle din Oradea - psiholog, iar din Arad, Dana Nădăban - psihoterapeut și Carmen Boloș - psiholog. Participantele la eveniment au descoperit o nouă cale de a ieși din rutina zilnică, cea aducătoare de stări de epuizare, surmenaj, deprimare sau chiar tulburări clinice, cum ar fi: anxietatea, depresia sau burn out-ul. De asemenea, au învățat de ce este important să cultivăm emoții pozitive, cum cultivăm emoțiile pozitive sau cum transferăm emoțiile pozitive celor din jurul nostru.