După egalul cât o victorie înregistrat în runda precedentă pe teren propriu cu Minaur Baia Mare (pincipala favorită la promovare) echipa pregătită de Sebastian Tudor evoluează în deplasare astăzi, de la ora 12.00, cu a treia clasată într-un meci contând pentru etapa a 7-a din Seria B a Diviziei A la handbal masculin.

 

Privind prin prisma locurilor ocupate de cele două formaţii în clasament (locul 1 CSM Oradea) se poate spune că jocul din Bănie este un adevărat derby al rundei. Totuşi, dacă suntem atenţi la rezultatele echipei craiovene care are 4 succese cu echipe care nu sunt de „prima mână”, dar mai ales înfrângerea clară, la 20 de goluri (39-19) cu Minaur vine să ne spună că oltenii alcătuiesc o echipă în faţa căreia oaspeţii au toate şansele să îşi păstreze invincibilitatea. Bihorenii au de departe cel mai bun atac al seriei cu cele 194 de goluri înscrise. În schimb, în defensivă lucrurile nu stau la fel de bine, cele 158 de goluri primite vin să spună că în acel compartiment mai sunt de făcut nişte reglaje. Aşadar, U Craiova este un adversar, nu uşor, dar abordabil, de care orădenii speră să treacă şi astfel să facă un prim pas pentru atingerea obiectivului anunţat după derby-ul cu Minaur - tur de campionat fără înfrângere. Jocul va fi arbitrat de cuplul A. Nacu - A. Rucoi din Târgu Mureş.

 

Celelalte partide din runda a 7-a sunt: CNOT Braşov - HCM Sighişoara, Universitatea Cluj - Avram Iancu Arad, Academia Minaur Baia Mare - HC Sibiu şi Minaur Baia Mare - CNE Sighişoara.

 

Pe primele locuri: 1. CSM Oradea - 16 puncte (6 jocuri),

2. Minaur Baia Mare - 13 p (5 j),

3. Universitatea Craiova - 12 p (5 j),

4. HCM Sighişoara - 10 p (4 j) şi

5. CSU Târgu Jiu - 9 p (5 j).