Unirea Alba Iulia - FC Bihor Oradea 4-0 (3-0)

Stadion: Cetate
Gazon: bun
Spectatori: aproximativ 500
Marcatori: Zăgrean 23, Grozav 33, 50, Foro 43
Remarcaţi: Grozav, Foro / -
Cartonaşe galbene: Grozav 72, Poverlovic 90 / Săndulescu 30, 45+1 Radu 38, Pocian 60
Cartonaş roşu: Săndulescu 45+1
Unirea: Lasc - Tătar, Poverlovic, Goia, Bucurică (46 R. Oprea) - Foro (71 Selagea), Dâlbea, Costea (73 Găldean), Cristea - Grozav, Zăgrean. Rezerve neutilizate: Rotaru - Ghiorma, Ghidia, Pepenar. Antrenor principal: Aurel Şunda
FC Bihor: Lipitor - Ţârcă, Ambruş, Cosma, Lorincz (73 Belcin) - Teşan, Săndulescu, Pocian - R. Radu Bucur, Ayza (73 Cr. Butuc). Rezerve neutilizate: Fildan - Opriceană, Pintea, V. Florea. Antrenor principal: Gheorghe Silaghi.
Arbitri: Emil Voicu (Bacău) - la centru; Claudiu Florea, Andrei Constantinescu (Bucureşti) - asistenţi. Rezervă: Dan Monea (Cluj-Napoca). Observator: Silviu Crângaşu (Ploieşti).

Mai sunt câteva etape din acest campionat, dar jucătorii de la FC Bihor şi-au luat deja vacanţă. Doar aşa se poate explica apatia şi dezinteresul lor din ultimele meciuri, indiferent că acestea s-au jucat acasă sau în deplasare. "Roş-albaştrii" au făcut figuraţie şi la Alba Iulia, unde au suferit un eşec usturător, în faţa unui adversar de asemenea fără griji, dar care nu păcăleşte fotbalul.

Pesimismul afişat de conducerea tehnică orădeană înaintea confruntării cu Unirea s-a dovedit pe deplin justificat. Forţat de absenţele numeroase, Gheorghe Silaghi a încropit o echipă care nici măcar nu a reuşit să limiteze proporţiile scorului.
Ceva mai mult de 20 de minute a rezistat gruparea de pe Criş fără să "ia apă". Până când Grozav (23) a şutat sec din mijlocul careului mare (1-0). Acelaşi jucător a trecut ca prin brânză prin defensiva oaspeţilor şi a marcat cu un şut din 8 metri la colţul lung (2-0). Foro (43) nu şi-a iertat fosta echipă şi a scuturat plasa de la 18 metri (3-0). Ca şi cum situaţia nu ar fi fost destul de grea, Săndulescu a primit al doilea cartonaş galben în prelungirile primei reprize, lăsându-şi echipa în inferioritate numerică.
Umilinţa a continuat şi în startul părţii secunde. Foro l-a lobat pe Lipitor şi Grozav (50) a împins mingea în poartă (4-0). Mulţumiţi că s-au răzbunat pentru eşecul din tur şi s-au reabilitat după ultimele rezultate, albaiulienii nu au mai forţat, permiţând orădenilor să iasă la joc. Astfel, Bucur (58) a reluat cu capul din plonjon puţin peste, iar Radu (62) a şutat puternic din unghi, dar Lasc a respins. Grozav (82) a avut şansa de a majora scorul, dar singur cu Lipitor a şutat în portar, în timp ce Găldean (87) a trimis pe lângă.
De consemnat ar fi debutul juniorilor Teşan, Cr. Butuc şi Belcin în eşalonul secund.
Una peste alta, o prestaţie lamentabilă a orădenilor, cărora, de ceva vreme, nu le mai stă capul la fotbal, de parcă nu din asta şi-ar câştiga existenţa.