Peste 45 de copii din grupele mică, mijlocie şi pregătitoare, însoţiţi de învăţătoarele lor, au fost prezenţi, ieri, la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi de pe strada Universităţii, din Oradea.

Cei mici au asistat în prima parte a vizitei la un exerciţiu demonstrativ al trupei antitero, care a avut ca scop prinderea unor hoţi ce au spart o bancă. Dacă unii prichindei s-au arătat foarte încântaţi de demonstraţie, alţii au tremurat de frică la auzul împuşcăturilor. Punctul culminant a fost atins atunci când jandarmii au reuşit să pună mâna pe "infractori" şi să-i urce în "dubă". Un alt moment interesant pentru cei mici l-a constituit prezentarea echipamentului din dotare al jandarmilor. Cei prezenţi au avut posibilitatea să pună mâna pe armele şi scuturile de protecţie. "Acţiunea de azi, pe care am organizat-o în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bihor, a fost foarte bine primită de către copiii prezenţi. Aceştia sunt atraşi de echipamentul jandarmilor, de aceea au interacţionat foarte bine cu ei", ne-a declarat Tamara Nicolae, educatoare la Grădiniţa 34. Pe parcursul celor două săptămâni, cât are loc parteneriatul, jandarmii bihoreni vor mai desfăşura şi alte acţiuni, printre care şi deplasarea la grădiniţă pentru promovarea activităţilor de protecţie a familiei şi copiilor.

La final, copiii s-au putut apropia de jandarmii mascaţi, care le-au trezit un mare interes. "Mă bucur că am participat la această demonstraţie. Îmi doresc ca atunci când voi fi mare să mă fac jandarm şi să reuşesc să prind toţi hoţii", ne-a declarat vizibil emoţionat Sebastian Barna, din grupa mijlocie.