Poloiştii de la CSM Digi Oradea au mai trecut un hop în tentativa de a ajunge în grupele principale ale Ligii Campionilor la polo. Cu două victorii şi o înfrângere, echipa orădeană s-a clasat pe locul 2 în turneul de la Rijeka din cadrul turului II preliminar.

Formaţia pregătită de Kadar Kalman a început competiţia din Croaţia cu un eşec (7-9), oarecum scontat, în faţa echipei locale Primorje Rijeka, favorita grupei H. Orădenii s-au reabilitat, însă, în meciurile următoare. În al doilea au surclasat pe spaniolii de la Sabadell (10-6), iar în partida decisivă pentru calificare a dispus de marea  rivală Steaua Bucureşti, scor 12-10. Duelul românesc a fost aprig, cu răsturnări de situaţie. Înaintea ultimei reprize, steliştii conduceau cu 9-8, dar orădenii au avut un final în forţă, înscriind patru goluri consecutive şi primind doar unul. CSM Digi a încheiat grupa la egalitate cu echipa lui Cosmin Radu, faţă de care a avut golevaraj superior, însă în stabilirea ierarhiei finale a contat rezultatul din meciul direct, favorabil lui Primorje Rijeka.

În play-off-ul pentru grupele principale, CSM Digi va întâlni una dintre câştigătoarele celorlalte grupe preliminare, Verona, Brescia sau Hannover, într-o dublă manşă. Pierzătoarele "barajului" îşi vor continua parcursul european în Euro Cup.

Rezultatele grupei H:

Etapa I

Primorje Rijeka - CSM Digi Oradea 9-7 (1-3, 3-2, 2-0, 3-2)

Marcatorii echipei orădene: Asanovic 2, Negrean 2, M. Gheorghe 1, Prioteasa 1, R. Georgescu 1.

Steaua București - CN Sabadell 10-10

Etapa II

Primorje Rijeka - Steaua București 10-9

CN Sabadell - CSM Digi Oradea 6-10 (1-4, 0-2, 1-2, 4-2)

Marcatorii echipei orădene: Negrean 5, M. Gheorghe 3, R. Georgescu 2.

Etapa III

Prijorje Rijeka - CN Sabadell 5-12

 Steaua București - CSM Digi Oradea 10-12 (2-3, 3-3, 4-2, 1-4)

Marcatori: Filipovic 1, Murisic 4, Delgado 4, Ghiban 1 / Diaconu 3, Negrean 2, A. Creţu 2, Asanovic 2, Prioteasa 1, Remeş 1.

Clasament:

1. Primorje - 6 puncte

2. CSM Digi - 6 puncte

---------------------------------

3. Sabadell - 4 puncte

4. Steaua - 1 punct.

Calificatele din celelalte trei serii preliminare sunt Verona, Eger (grupa E), Brescia, OSC Budapesta (F), Hannover, Jadran (G).