Vineri, 22 aprilie, de la ora 18.00, la Filarmonica de Stat Oradea, va avea loc un concert caritabil organizat cu scopul strângerii de fonduri pentru Narcis David Avram, un băiețel de doar opt ani, care suferă de pareză spastică și hidrocefalie. Spectacolul va fi prezentat de cunoscutul om de televiziune Mihaela Tatu.

 

În cadrul spectacolului vor evolua artiștii: Veta Biriș, Benone Sinulescu, Marius Ciprian Pop, Aurelia Roșu Popa, Ion Drăgan, Oltița Todirca, Nicu Chiriță, Oana Floriana Stana, Otilia Haragoș Seghedi, Simona Costin, Leontin Ciucur și Orchestra Ansamblului Profesionist "Crișana”. Biletele pot fi achiziționate deja de la casieria Filarmonicii de Stat Oradea, str. Moscovei nr. 5, de luni până vineri, între orele 11.00-17.00, precum și cu o oră înainte de concert. Prețul unui bilet este de 30 de lei.

Născut prematur la doar șase luni, micuțul Narcis Avram se confruntă cu grave probleme de sănătate. Întrucât la naștere cântărea doar 800 de grame, a fost pus în incubator, unde a fost ținut trei luni. "Copilul s-a născut sănătos, însă din cauză că a stat trei luni la incubator, a făcut pareză spastică și hidrocefalie. Tot din această cauză, i-au apărut chisturi la cap”, povestește Maria Badea, bunica lui Narcis. Femeia își amintește că, la câțiva ani după naștere, starea copilului s-a agravat, astfel încât a fost supus mai multor intervenții chirurgicale, la Cluj. "După Cluj, starea lui Narcis s-a ameliorat, însă are nevoie în continuare de tratament, fizioterapie și tratament medicamentos, care necesită costuri foarte mari, pe care nu ni le putem permite”,  spune interlocutoarea noastră. De doi ani, atât copilul, cât și mama lui se află în grija femeii, după ce ginerele ei i-a dat afară din casă, refuzând să crească un copil cu handicap. "Ginerele meu a refuzat să crească copilul, preferând să-i dea afară atât pe fiica mea, cât și copilul, pe motiv că micuțul e grav bolnav și nu are rost să investească în tratamentul acestuia. Medicii specialiști care l-au consultat spun însă că are șanse să se recupereze în totalitate, dacă urmează tratamentul necesar”, a precizat Maria Badea.

Bunica lui Narcis a deschis un cont la bancă pentru oamenii cu suflet mare care au posibilitatea și doresc să se implice financiar în vindecarea copilului. Contul unde cei interesaţi îl pot sprijini financiar este: RO22CECEBH0908RON0485285, deschis la CEC BANK, pe numele Avram Luminiţa, mama lui David. Informații suplimentare se pot afla de la Maria Badea, bunica lui Narcis, care poate fi contactată telefonic la numărul: 0746/555.484.