Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane, cu sprijinul casei de discuri Cat Music, a lansat joi, 14 aprilie, Campania naţională de prevenire a traficului de persoane "Nu ignora fata... invizibilă! Povestea ei poate deveni şi povestea ta!".

 

Campania se derulează la nivel naţional în perioada aprilie - iunie 2016 şi vizează prevenirea traficului de persoane în scopul exploatării sexuale. Cântăreaţa de muzică pop Brigitta Gheorghe (Brighi), va fi promotoarea campaniei, ea dorind astfel să se alăture luptei antitrafic din România. În egală măsură, mesajul campaniei "Nu ignora fata... invizibilă!” şi sloganul acesteia "Povestea ei poate deveni şi povestea ta!” sunt promovate de către solistă în spotul campaniei, care a avut la bază piesa muzicală "Invizibilă”.

Campania beneficiază de sprijinul indispensabil al Cat Music, partenerul campaniei. În acest context, la nivelul Centrului Regional Oradea, se vor desfăşura acțiuni pentru promovarea campaniei. Reprezentanții ANITP - Centrul Regional Oradea vor fi prezenți în școli și în mediul rural, pentru a purta discuții cu grupurile vulnerabile, pentru a preveni traficul de persoane. Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este coordonator naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional. Făcând referire la piesa "Invizibilă”, artista a declarat: "Am încercat să intru in pielea personajului şi am vrut să transmit realitatea acestei poveşti mizere care, din păcate, este lumea întreagă a unor femei. Mereu m-a preocupat subiectul acesta, de trafic de persoane, şi am ştiut că va veni un moment în cariera mea în care voi putea deschide, prin muzică, acest subiect...”.