Ajunse la borna celor 37 de goluri înscrise în deplasare, cu un joc în creștere de la etapă la etapă, orădencele au etalat un handbal modern, în mare viteză, reușind să câștige la Odorhei cu 37-31 (22-14). Jocul a contat pentru etapa a 4-a din Seria B a Diviziei A.

Trebuie subliniat faptul că orădencele, în condițiile financiare bine cunoscute, nu doar s-au adunat să bifeze o nouă etapă în liga secundă, ci merg la fiecare joc cu gândul să câștige și iată că acest fapt se și întâmplă. Așadar, după rezultatul bun de la Pitești obținut sâmbătă, pornind cu încredere și un moral ascendent, bihorencele au început în forță meciul de la Odorhei, reușind încă din debutul partidei să-și țină adversarul la distanță (scor 2-7 în minutul 8). La pauză s-a intrat cu un avans de 8 goluri (14-22) pentru echipa oaspete. Jocul s-a echilibrat în repriza secundă, iar ultimul fluier indica pe tabela de marcaj victoria fără dubii a orădencelor, scor 31-37. Cu Jenica Rudics în zi mare, autoarea a 15 goluri, majoritatea pe contraatac, secondată de Geta Diniș Vârtic, cu 7 reușite, Oradea a arătat că are valoare să urce în clasament. Celelalte marcatoare au fost: Irina Munteanu 4 goluri, Cornelia Vrabie 3, Cipriana Petric 2, Eliza Hlinca 2, Bitiș 2, Ana Hercuț 1 și Dana Verzea 1. Au mai evoluat portarii Cetățeanu și Pintea, precum și jucătoarele de câmp Matias și Bortoș. „A fost un meci destul de dificil, cu un adversar arțăgos, ambițios, susținut frenetic de publicul numeros. Fetele au înțeles însă foarte bine partitura care era de abordat, ceea ce ne-a adus în cele din urmă succesul. Felicit echipa și le mulțumesc fetelor pentru această gură de oxigen”, a declarat Doina Ardelean, antrenoarea CSU Oradea.

Următorul meci va avea loc sâmbătă, de la ora 10.00, în sala de sport a universității împotriva vecinei de clasament (locul 10) Olimpic Târgu Mureș. Intrarea spectatorilor va fi liberă.

Celelalte rezultate din runda a 4-a: Dacia Mioveni - Corona 2 Brașov 31-19, SCM Timișoara - Mureșul Târgu Mureș 32-26, CSU Reșița - Minaur Baia Mare 19-28, Crișul Chișineu Criș - CSU de Vest Timișoara 35-31, KSE Târgu Secuiesc - Național Râmnicu Vâlcea 17-38 și Olimpic Târgu Mureș - FC Argeș 32-25.

Pe primele locuri după patru etape disputate: Minaur Baia Mare - 12 puncte, 2. SCM Timișoara - 9 p, 3. Național Râmnicu Vâlcea - 9 p și Corona 2 Brașov - 7 p.