Simona Halep (25 ani), aflată pe locul 5 WTA, s-a calificat, ieri dimineaţă, în sferturile de finală ale turneului Premier 5 de la Wuhan, disputat pe hard şi dotat cu premii totale de 2.589.000 de dolari, după ce a învins-o, scor 6-3, 6-3, pe Yaroslava Şvedova (Kazahstan, 41 WTA) în optimile competiţiei.

 

A câştigat lejer

Partida a durat o oră şi 16 minute şi a fost la discreţia favoritei numărul 4, Simona Halep. Sportiva originară din Constanţa a câştigat pe serviciul adversarei încă din primul game, după care şi-a făcut serviciul în ciuda faptului că a comis două duble greşeli. Apoi, Shvedova a câştigat şi ea primul game şi a continuat să îşi facă serviciul, la fel ca adversara sa, până la 3-5, când Simona Halep a reuşit al doilea break al partidei şi şi-a adjudecat primul set cu 6-3.

Setul secund s-a încheiat cu acelaşi scor, însă Simona Halep şi-a pierdut o dată serviciul, la singura şansă a adversarei în întreaga partidă. În schimb, Halep a avut, de-a lungul meciului, 12 şanse de break, dintre care a concretizat patru. Patru a fost şi numărul dublelor greşeli comise de jucătoarea în vârstă de 25 de ani, care a avut un procentaj la primul serviciu de 56 la sută.

Urmează Madyson Keys

Simona Halep şi-a asigurat astfel un cec în valoare de 54.230 de dolari şi 190 de puncte WTA, iar în runda următoare va întâlni pe Madison Keys (SUA, 9 WTA), care a învins-o, miercuri dimineaţă, pe Daria Kasatkina (Rusia, 28 WTA) în trei seturi, 6-1, 4-6, 6-4.

Va fi cea de-a cincea confruntare dintre cele două sportive. Madison Keys s-a impus în 2014, la Sydney, în timp ce jucătoarea din România a câştigat ultimele trei partide - una în 2014, la Roma, şi alte două în 2016, în optimi la Wimbledon, respectiv în finală Montreal.

Madison Keys are 21 de ani, iar cea mai buna performanţă a ei este o semifinală la Australian Open, în 2015. Partida are loc în această dimineaţă, nu mai devreme la ora 09.00 (Digi Sport 2).