Divizionara A de baschet masculin CSM Oradea susţine, la finele acestei săptămâni, un joc extrem de important în compania echipei U Mobitelco Cluj-Napoca, una dintre pretendentele la titlul naţional în acest sezon. Şi de această dată, managerul secţiei de baschet masculin, Şerban Sere, a susţinut o conferinţă de presă care a prefaţat jocul de sâmbătă.


Fără Mijuskovic şi Török

Deşi baschetbaliştii orădeni n-au prea cunoscut gustul victoriei în acest sezon, câştigând doar partidele cu Rapid Bucureşti, ultima clasată în ierarhia Diviziei A, progresele înregistrate de componenţii echipei orădene sunt vizibile, mulţi dintre juniorii de ieri fiind acum titulari indiscutabili ai echipei. Sosirea celor trei jucători sârbi a conferit o mai mare forţă de joc echipei, dar chiar atunci când lotul părea să se omogenizeze, au intervenit câteva accidentări ale unor titulari şi totul a revenit la situaţia dinainte. "Mijuskovic şi Török sunt în continuare accidentaţi, dar primul va reveni de luni la antrenamente, reintrarea lui depinde doar de cum se va recupera. Török are un început de discopatie lombară, nu ştim cât va mai sta pe tuşă. M-aş bucura dacă primul sfert din meciul cu Dinamo (n.r. - adjudecat de orădeni cu scorul de 32-24) ar dura mai mult în jocul de sâmbătă, dar trebuie să recunoaştem că vom avea un adversar puternic, care va veni la Oradea decis să câştige. Vor veni cu gândul la victorie, ei se bat cu Timişoara pentru locul II, care i-ar duce aproape sigur în finala campionatului. Noi nu suntem apăsaţi de miză, nu putem nici urca, nici coborî în clasament, deci am putea evolua relaxaţi, să etalăm un baschet pe placul spectatorilor. Nu mă aştept la minuni, dar acum jucătorii care au evoluat mai puţin în acest sezon au şansa lor, pot încerca să joace cât mai bine", a declarat managerul secţiei de baschet masculin, Şerban Sere.

Vom avea şi o echipă de Divizia B?

Conştient că în momentul de faţă nu se poate mai mult, Şerban Sere nu şi-a ascuns intenţiile de viitor, printre acestea figurând formarea unei echipe competitive de prima ligă, dar şi formarea unei echipe de Divizia B, la care să se rodeze jucătorii tineri şi acei baschetbalişti mai puţin utilizaţi în campionat. "Ar fi frumos ca situaţia asta să se întâmple, să avem din toamnă o mai mare siguranţă financiară. Chiar dacă spunem că este frumos să creştem juniori, m-am cam săturat să ne scăldăm în acest anonimat, am vrea să mai şi câştigăm. M-aş bucura ca la finalul ueni partide, să felicit şi eu adversarul pentru ce echipă frumoasă şi de prespectivă are, dar eu să fiu învingător. Este o intenţie ca, din toamnă, să înfiinţăm o echipă de Divizia B la care să-i putem roda pe aceia dintre jucătorii care joacă mai puţin la prima formaţie, dar şi pe juniorii din pepiniera proprie, de la LPS Bihorul. Cred că această echipă ar putea fi o rampă de lansare pentru mulţi jucători dornici de performanţă. După părerea mea, cu aproximativ 50.000 de lei, cam 15% din bugetul actual al secţiei de baschet, cred că am putea duce la capăt un sezon de Divizia B, dar pentru asta avem nevoie de sprijinul unor sponsori puternici şi serioşi", crede Şerban Sere. În ceea ce priveşte meciul cu clujenii, managerul secţiei de baschet masculin a CSM Oradea crede că formaţia de sub Feleac este favorită, în pofida unui parcurs sinuos în acest sezon, dar speră ca echipa orădeană să evolueze fără complexe şi să demonstreze printr-o evoluţie cât mai curajoasă progresul înregistrat în acest retur de campionat.