Stadion: Luceafărul din Sînmartin.

Gazon: excelent.

Spectatori: 400

Marcator: Arnăutu 70

Luceafărul Oradea: Pap - Balea, Hlinca, Ilie, Ban - Bedea, Țegle - Roșu, Păcurar (82 Feher), Cigan (69 Balla) - Arnăutu (90 Moga).

Antrenor: Florin Farcaș

CS Afumați: Botaș - Al. Gheorghe, Covalschi, Patriche, M. Vlada (cpt), - Buzea, V. Olariu (81 A. Zaharia), Petculescu (66 Pivniceru), Ad. Popa - V. Ștefan (73 Tudorache), Cr. Balgiu.

Antrenor: Vasile Neagu

Cartonașe galbene: Păcurar 75, Bedea 79 / Covalschi 19, Balgiu 55, Petculescu 65, V. Olariu 76, Patriche 79

Arbitri: Paul Unimatan (Zalău) - Raul Ghiciulescu (Lugoj) și Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara), rezervă Gabriel Almaș (Zalău).

Observatori FRF: Daniel Sabău (Zalău) și Zoltan Szekely (Baia Mare).

La primul joc de la revenirea pe cea de-a doua scenă a fotbalului românesc, Luceafărul Oradea a obținut prima victorie. Astfel, echipa pregătită de Florin Farcaș s-a impus cu 1-0 (0-0) la finele unei partide spectaculoase în care s-a remarcat portarul oaspeților dar și decizia inspirată de a-l introduce în teren pe Balla în minutul 69.

După un start de meci în care cele două formații și-au luat „pulsul” reciproc, orădenii au început să iasă mai mult la joc. Astfel au apărut ocaziile și doar inspirația portarului Botaș a făcut ca tabela de marcaj să nu se modifice până la pauză. Primele oportunități le-au avut Bedea (19) și Păcurar (20) dar Botaș a fost la post. Oportunitățiile majore au fost irosite de Roșu care, în două rânduri, nu a reușit să-l învingă pe bravul Botaș. În minutul 25 atacantul a cobinat excelent cu Țegle și, din 10 metri, a șutat dar portarul ilfovenilor a respins cu piciorul. În minutul 41, același jucător a scăpat singur spre poarta adversă și, din poziție laterală, a șutat la colțul lung evidențiindu-l din nou pe Botaș care a parat în doi timpi. Oaspeții au avut doar două șanse pe parcursul primelor 45 de minute dar Olariu (18) și Petculescu (44) nu au găsit calea spre gol.

Emoții pe final

Partea a doua nu a fost la fel de bună pentru bihoreni dar chiar și așa aceștia au reușit să înscrie și să-și adjudece toate cele trei puncte puse în joc. Până la gol, Luceafărul a mai avut o șansă imensă, în minutul 65, atunci când, la capătul unei centrări perfecte trimise din lovitură liberă de Păcurar, Arnăutu a reluat bine cu capul dar același Botaș a scos de lângă bară cu un reflex uimitor. În minutul 69, antrenorul Florin Farcaș l-a scos pe Cristian Cigan și l-a introdus pe Istvan Balla. Mijlocașul și-a făcut simțită prezența imediat, tehnicitatea și totodată șarjele sale pe partea stângă destabilizând apărarea adversă. O astfel de acțiune a avut mijlocașul în minutul 70 la capătul căreia a centrat la întâlnire în careul advers unde Sergiu Arnăutu și-a arătat instinctul de atacant trimițând balonul în plasă (1-0). Putea fi 2-0 în minutul 82 dar golul înscris de Roșu a fost anulat pe motiv de offside. Ceea ce a urmat a ridicat pulsul spectatorilor prezenți în tribune. Oaspeții puteau egala prin Adrian Popa în minutul 83 atunci când au trimis balonul în bară din doar 4 metri. Mingea a revenit la Vlada care a reluat incredibil peste de la aceeași distanță de buturile apărate de Pap. Echipa oaspete a mai avut o șansă prin Zaharia al cărui șut de la 12 metri a fost respins de Pap, iar Balea, pe fază, a blocat reluarea unui adversar. Una peste alta, victorie meritată a „luceferilor” la primul joc în Liga a II-a. În următoarea etapă, bihorenii vor evolua sâmbătă, în deplasare, cu Sepsi Sfântu Gheoghe, o altă nou-promovată.